Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Epopeea fostului deputat socialist Ştefan Gaţcan continuă. Opoziţia parlamentară cere investigarea evenimentelor de ieri

Epopeea fostului deputat socialist Ştefan Gaţcan care acum 2 zile a părăsit fracţiunea PSRM şi a aderat la grupul parlamentar Pro Moldova, continuă. Opoziţia parlamentară cere investigarea evenimentelor de ieri, când Gaţcan ar fi fost forţat să-şi depună mandatul. Deputaţii Pro Moldova şi PAS sunt sceptici faţă de veridicitatea cerererii prin care Gaţcan anunţă că renunţă la fotoliul de deputat şi cer organelor de drept să se implice pentru a afla adevărul.

După ce evenimentele de ieri legate de dispariţia misterioasă a fostului deputat PSRM, Ştefan Gaţcan, au şocat o ţară întreagă, astăzi, deputatii pro Moldova au cerut constituirea unei comisii de anchetă care să investigheze acest caz.

Andrian Candu spune că ar trebui analizată consecutivitatea evenimentelor pentru a stabili dacă Gaţcan a semnat cererea prin care renunţă la mandat din proprie iniţiativă sau a fost forţat de PSRM să o facă.

„Sunt imagini video din parlament şi din afara parlamentului, poţi să identifici uşor pe baza tehnologiei unde s-au aflat oamenii, în ce perioadă, şi parlamentul să se expună printr-o anchetă parlamentară, şi doar după ancheta parlamentară deja să se ia decizia în privinţa mandatului”, a spus Andrian Candu.

Mai mult, Candu a postat o fotografie care ar fi fost făcută marţi, atunci când Gaţcan a decis să se alăture grupului Pro Moldova. Imaginea a fost pusă alături de o altă fotografie realizată ieri, în timpul discuţiilor dintre Gaţcan şi socialişti. Liderul Pro Moldova e convins că Gaţcan ar fi fost forţat de PSRM să-şi depună mandatul şi să părăsească Republica Moldova.

„Au apărut informaţii că este in ROmânia, vom lua legătura cu ambasada RM la Bucureşti, dacă este în România şi este liber, dar nu supravegheat sau acostat, dar vrem să ne asigurăm că persoana este vie, sănătooasă şi liberă”, a precizat Andrian Candu.

Şi deputaţii PAS sunt sceptici în privinţa cererii prin care Gaţcan anunţă că-şi depune mandatul. Potrivit lor, cererea este dubioasă şi nu poate fi susţinută până când nu se face lumină în acest caz.

„Mie îmi pare că această cerere a fost scrisă de socialişti, nu de către dnul Gaţcan, şi cel mai probabil dnul Gaţcan a fost impus s-o semneze sau el nici n-a semnat-o, dar aştia i-au falsificat semnătura pentru că dacă te uiţi în cererea anterioară, care este datată cu o zi înainte este exact aceeaşi semnătură, nu poţi face fix aceeaşi semnătură 2 zile la rând. semnătura oricum diferă un pic”, A DECLARAT SERGIU LITVINENCO, deputat PAS.

„Este un teatru al absurdului ceea ce se intampla acum, se cumpără deputaţi ca la piaţă, dar opoziţia se revoltă că unul şi-a depus mandatul după ce a fost cumpărat, dar despre deputaţii cumpăraţi până acum din miliard, stimaţi colegi, nu aveţi nimic de spus”, A SPUS PAVEL FILIP, deputat PDM.

De cealaltă parte, deputaţii PSRM şi-au arogat victoria obţinută de Gaţcan la alegerile din Hânceşti.

„Noi nu vom permite ca un deputat socialist să fie parte a acestui harem. Mandatul dlui gaţcan a fost oferit de oameni, datorită muncii enorme a întregii echipe, noi am mers în fiecare sat din Hânceşti şi am convins cetăţenii”, A SPUS VLAD BATRÂNCEA, deputat PSRM.

Potrivit socialiştilor, securitatea lui Gaţcan ar fi pusă în pericol, iar din acest motiv are acum pază de corp. Deputaţii PSRM au evitat să spună unde ar fi acesta.

„În interesul dlui Gaţcan noi i-am solicitat protecţia de stat, şi astăzi dlui se bucură de protecţie de stat, de aceea că există pericol, am aflat care au fost instrumentele de impunere a dumnealui”, a menţionat VLAD BATRÂNCEA.

Ieri, fostul deputat Ştefan Gaţcan a postat un mesaj video filmat pe o plantaţie de viţă de vie prin care anunţa că este bine şi că va dispărea pentru o perioadă din spaţiul public pentru a se reabilita. Curios este faptul că maşina deputatului era la parlament în momentul înregistrării mesajului video, iar peste noapte maşina lui Gaţcan a dispărut din parcarea instituţiei.
Similare
RECOMANDĂRI