Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Eroii din prima linie contra COVID-19. Angajaţii serviciului 112 au o misiune grea în vreme de pandemie

În lupta cu noul coronavirus se acţionează pe mai multe fronturi. Fiecare echipă din sistemul sanitar sau de urgenţe îşi are rolul bine stabilit. Serviciul 112 este mereu în prima linie, zi şi noapte. Operatorii sunt cei care primesc apelurile de la bolnavi şi coordonează toate intervenţiile. Misiunea e grea, mai ales acum, când toată planeta trece prin momente dificile.

Fiecare apel ce poate fi un caz suspect de COVID 19 este preluat şi ascultat cu atenţie de către operatorii 112. Aliona Morogai lucrează la 112 de la lansarea serviciului în Republica Moldova.

Operatorii spun că deseori se simte emoţia de la celălalt capăt al firului. Oamenii sunt îngrijoraţi iar operatorii trebuie să acţioneze cu responsabilitate şi mult calm.

Odată cu primul caz confirmat în Republica Moldova toţii operatorii au un set de întrebări obligatorii pentru cetăţenii care apelează serviciul de urgenţă. Răspunsurile îi ajută pe medici şi poliţişti pentru a interveni eficient şi fără riscuri.

De corectitudinea informaţiilor depinde chiar viaţa medicilor şi a poliţiştilor. Printre cazurile de urgenţă se strecoară şi apeluri inutile ce răpesc din timpul preţios al operatorilor.

Operatorii 112 ne îndemână să respectăm regulile de carantină şi autoizolare. 

 
Similare
RECOMANDĂRI