Este posibil ca statul să recupereze Hotelul Naţional? Un deputat solicită informaţii
Sursa foto:moldstreet.com Vizualizari:

Este posibil ca statul să recupereze Hotelul Naţional? Un deputat solicită informaţii

Un deputat al blocului ACUM, Iurie Reniţă, solicită informaţii de la Ministerul de Economii cu privire la privatizarea Hotelului Naţional, cine sunt actualii proprietari, ce măsuri a întreprins fostul Guvern pentru ca clădirea hotelului să nu ajungă în starea deplorabilă în care este astăzi, dar şi ce măsuri va întreprinde actualul Guvern pentru a soluţiona problema acestei clădiri, inclusiv dacă este posibilă recuperarea hotelului.

„Ex-premierul Filip (...) ne asigura că va clarifica care-i situaţia cu fostul hotel “Naţional”, actualmente această clădire fiind o adevărată “oază” şi “centru specializat” de infecţii şi totală insalubritate, de comercializare a drogurilor sau de refugiu nocturn pentru copiii abandonaţi ori cei fără de adăpost. Se pare că ex-premierul a clarificat situaţia şi, cel mai important, a aflat cine sunt proprietarii adevăraţi ai edificiului, după care “i-a trecut pofta” să mai facă ordine acolo, din considerente partinice foarte clare şi evidente”, a scris deputatul Iurie Reniţă pe pagina sa de Facebook.Aminitim că firma Alfa-Engineering din Căuşeni a fost cea care în anul 2006 a intrat în posesia a 83,25% de acţiuni ale statului în societatea Moldova-Tur, care deţinea hotelul. Noul proprietar a plătit 2,15 milioane de dolari şi se obliga ca în decurs de doi ani să investească 33 de milioane de dolari. Totuşi, în loc de hotel, astăzi în centrul Capitalei stă o ruină.

Pavel Filip şi-a adus aminte, pe neaşteptate, în  noiembrie 2017, că mai multe edificii privatizate, inclusiv Hotelul Naţional, stau în ruine de zeci de ani, iar unele proiecte investiţionale au rămas doar pe hârtie, şi a cerut rezilierea contractului în ceea ce ţine Hotelul Naţional. Totuşi, fostul guvern nu a reuşit acest lucru. 
Similare
RECOMANDĂRI