Eugen Sturza: Republica Moldova ar putea găzdui un exerciţiu militar comun cu NATO
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Eugen Sturza: Republica Moldova ar putea găzdui un exerciţiu militar comun cu NATO

Ministrul apărării, Eugen Sturza, susţine că a purtat discuţii cu Alianţa Nord-Atlantică referitor la organizarea unui exerciţiu militar comun pe teritoriul Republicii Moldova. Exerciţiul ar putea avea loc la centrul de instruire din Bulboaca. Declaraţia a fost făcută la emisiunea „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Eugen Sturza spune că centrul de la Bulboaca devine un centru ultramodern cu infrastructură de ultimă generaţie pentru aplicaţii. „Republica Moldova din anul 2004 nu a găzduit exerciţii şi acest lucru ar fi un pas important pentru ţară”, spune ministrul.

Eugen Sturza a declarat că participarea Republicii Moldova la exerciţii militare este masivă. „Noi încercăm să amplificăm acest proces. Am mers, mergem şi vom merge la exerciţii militare”, a afirmat ministrul. Oficialul spune că poartă discuţii cu partenerii de dezvoltare pentru a extinde geografic participarea la exerciţii militare pentru a face militarii din Republica Moldova interoperabili cu militarii altor ţări.

Potrivit lui, acest lucru este necesar pentru ca militarii din Republica Moldova să acumuleze experienţă de la statele care au participat la conflicte armate. „Această experienţă noi nu avem de unde să o acumulăm decât prin exerciţiile comune pe care le întreprindem”, a afirmat ministrul apărării.
Similare
RECOMANDĂRI