Europarlamentar: Propaganda şi ştirile false sunt la intensitate maximă în R. Moldova, zilele acestea
Sursa foto:RFE Vizualizari:

Europarlamentar: Propaganda şi ştirile false sunt la intensitate maximă în R. Moldova, zilele acestea

Propaganda şi ştirile false sunt la intensitate maximă în R. Moldova zilele acestea. Despre aceasta a declarat europarlamentarul lituanian (Renew Europe) Petras Auštrevičius, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.  Acesta opinează că, inclusiv din acest motiv, alegerile vor fi haotice, iar alegătorii se vor decide în ultimul moment pe cine vor vota.

„Propaganda şi ştirile false sunt la intensitate maximă în  Moldova zilele acestea, atât din interior cât şi din exterior, iar cei care se ocupă de asta, mă refer mai ales la vecinii de la răsărit, sunt foarte activi. Ce mă surprinde este că populaţia nu începe să înţeleagă aceste jocuri. Pare o tornadă, toţi sunt prinşi în interiorul acestei tornade, şi nu ştii niciodată cine va ieşi întreg sau câştigător din această tornadă”, a spus europarlamentarul.
 
Petras Auštrevičius spune că mass media din Republica Moldova este foarte divizată între cei care îi susţin pe oligarhi şi restul care au drept argument că îi plac pe unii candidaţi, iar divizarea, una uriaşă, spune europarlamentarul, este şi  în cadrul societăţii.
 
„Moldova ar fi trebuit până acum să excludă din politică persoanele asupra cărora planează de ani buni un mare semn de întrebare. Iar unii dintre ei ar trebuie să fie în închisoare, pentru infracţiunile pe care le-au comis. Cred că alegerile vor fi foarte haotice, oamenii se vor decide în ultimul moment pe cine vor vota. Ceea ce sper este ca oricine va câştiga nu va schimba parcursul european al ţării. Pentru că altfel, pentru Moldova va fi un dezastru. Este mai bine să mergem înainte, aşa cum facem acum, chiar dacă o facem într-un ritm lent. Sper ca mesajele populiste sau ştirile false nu vor determina oamenii să aleagă politicieni care se opun parcursului european.”
 
Similare
RECOMANDĂRI