Europarlamentarul Dragoş Tudorache: Acordul de Asociere şi-a împlinit menirea de a ancora Republica Moldova în parcursul european
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Europarlamentarul Dragoş Tudorache: Acordul de Asociere şi-a împlinit menirea de a ancora Republica Moldova în parcursul european

Acordul de Asociere şi-a împlinit menirea de a ancora Republica Moldova în parcursul european, aducând beneficii importante politic şi relevante pentru viaţa de zi cu zi a cetăţenilor moldoveni. Într-o postare pe pagina de Facebook, europarlamentarul român a menţionat totuşi că Republica Moldova a întârziat reformele pe care s-a angajat că le va face, iar în unele cazuri chiar a încercat să schimbe sensul unor măsuri luate de comun acord cu partenerii europeni.

Declaraţia europarlamentarului român vine în contextul declanşprii cadrului procedural de prezentare în Parlamentul European a raportului privind rezultatele Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova.

„Va fi dezbătut, se vor face amendamente şi va fi votat în luna octombrie a acestui an. Dincolo de proceduri, pot spune de pe acum că acest Acord şi-a împlinit menirea de a ancora Moldova în parcursul său european. Schimburile economice, garanţiile de securitate, suportul tehnic şi financiar sunt importante politic şi relevante pentru viaţa de zi cu zi a cetăţenilor moldoveni. Şi asta, de multe ori, în pofida ezitărilor politicienilor de la Chişinău pe acest parcurs şi a angajamentelor pentru reformă făcute fără convingere sau finalitate”, a scfis deputatul european.

Dragoş Tudorache a menţionat în postarea sa că a asistat la discursuri venite de la Chişinău care foloseau un dublu limbaj, că au fost vehiculate informaţii false despre sprijinul european au circulat fără nicio oprelişte, iar relaţia Republicii Moldova cu Uniunea Europeană a fost denigrată în interes politic.

„Este manifestarea riscurilor la care se supune o ţară a cărei elită politică se pune pe sine mai presus decât interesul societăţii”, a scris europarlamentarul.

Potrivit acestuia, nu trebuie uitat că pe primul loc trebuie pus interesul cetăţenilor, evidenţiind în acelaşi timp, atunci când este cazul, lipsa de performanţă a clasei politice.

„Proiectul Uniunii Europene este unul generos, cred că este legitim şi benefic să ne asumăm cu toţii sarcina onorantă şi dificilă de a munci în beneficiul tuturor europenilor, indiferent unde se află aceştia”, a precizat Dragoş Tudorache.


Similare
RECOMANDĂRI