Europarlamentarul român Corina Creţu, la „Punctul pe AZi”: Dinspre mamă mă trag din Basarabia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Europarlamentarul român Corina Creţu, la „Punctul pe AZi”: Dinspre mamă mă trag din Basarabia

Prezentă în studioul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul TVR MOLDOVA, europarlamentarul român Corina Creţu a declarat că, dinspre mamă, este originară din Basarabia.

„Ea a fost refugiată, a fost nevoită să plece într-o noapte înainte de ocupaţia sovietică. De când am devenit om politic, am fost implicată activ în relaţia România - Republica Moldova, dar mai mult Uniunea Europeană - Republica Moldova”, a spus Corina Creţu.

Europarlamentarul român a precizat că are speranţa că Republica Moldova are capacitatea de a îndeplini cât mai curând criteriile de aderare la Uniunea Europeană.

„Instalarea Guvernului Maia Sandu a fost o garanţie pentru drumul euopean al Republicii Moldova. Cred că este prea devreme să se vorbească despre ceea ce face noul guvern, dar speranţele noastre sunt să se continuie europenizarea Republicii Moldova”, a declarat Corina Creţu.

Potrivit europarlamentarului român, la Bruxelles se va face o analiză pentru a se cunoaşte soarta finanţării pe mai departe a Republicii Moldova. „Eu nu sunt de acord ca oamenii simpli să fie afectaţi de politica din orice capitală. Pe de altă parte, este o întreagă filosofie - cum să obligi Guvernele să facă reforme”, a spus Corina Creţu.

Europarlamentarul român a precizat că foarte mulţi bani din programul transfrontalier Republica Moldova - România nu sunt folosiţi în totalitate. „Important este ca aceşti bani să fie folosiţi. Uniunea Europeană a oferit asistenţă, inclusiv în ce priveşte gazoductul. De asemenea, anul trecut Ungheniul a fost declarat orăşel european, s-a investit foarte mult din fondurile europene şi cele româneşti”, a menţionat Corina Creţu
Similare
RECOMANDĂRI