Excelenţa Sa, Daniel Ioniţă: Viitorii europarlamentari români vor sprijini parcursul european al Republcii Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Excelenţa Sa, Daniel Ioniţă: Viitorii europarlamentari români vor sprijini parcursul european al Republcii Moldova

Viitorie europarlamentari români vor sprijini parcursul european al Republicii Moldova. Declaraţii în acest sens a făcut Ambasadorul României la Chişinău, Excelenţa Sa Daniel Ioniţă într-un interviu acordat pentru Agenţia Moldpres.

Diplomatul român a menţionat că după alegerile din 26 mai, configuraţia din Parlamentul European se va schimba, dar europarlamentarii români vor rămâne ataşaţi angajamentului faţă de Republica Moldova. 

„Eu sunt convins că europarlamentarii români vor rămâne sprijinitorii parcursului european al Republicii Moldova. România are 32 de locuri în PE, europarlamentarii români au demonstrat întotdeauna că atunci când a fost vorba despre Republica Moldova s-au menţinut pe aceeaşi idee de a menţine Chişinăul pe agenda UE”, a subliniat Daniel Ioniţă.

Diplomatul a ţinut să sublinieze că şi Chişinăul trebuie să demonstreze că îşi doreşte să rămână pe calea sa europeană. 

„România poate şi vrea să rămână avocatul Republicii Moldova la Bruxelles, dar trebuie să primim semnale de încurajare dorinţa clară că vă doriţi să continuaţi drumul european”, a adăugat Excelenţa Sa, Daniel Ioniţă.

La 26 mai vor avea loc alegerile europarlamentare. Cetăţenii români vor alege 32 de europarlamentari care vor avea mandate de 5 ani. România va deschide în Republica Moldova în 36 de secţii de vot din cele 441 care vor fi deschise în afara graniţelor.

Interviul integral îl puteţi urmări aici.
Similare
RECOMANDĂRI