Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Excelenţa Sa Daniel Ioniţă: Spre deosebire de alţii, României chiar îi pasă de ceea ce se întâmplă în Republica Moldova

Prezent la emisiunea „Conexiuni” a postului TVR MOLDOVA, Excelenţa Sa Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Republica Moldova, a ţinut să precizeze că, spre deosebire de alţii, România chiar este interesată de ce se întâmplă în Republica Moldova.

„Nouă chiar ne pasă de ceea ce se întâmplă aici, noi chiar vrem ca lucrurile să intre pe un făgaş pozitiv în ceea ce priveşte menţinerea şi susţinerea parcursului european al Republicii Moldova. Pentru aceste lucruri ne asumăm riscul să ne facem vocea auzită, inclusiv la corul acesta european”, a declarat Excelenţa Sa.
 
Potrivit diplomatului român, politica Uniunii Europene faţă de Republica Moldova este şi politica României. „Nu există practic niciun domeniu, nu există nicio reuniune internaţională în care, atunci când se pune problema discutării Republicii Moldova, diplomaţii români, politicienii români, să nu ridice mâna şi să spună că Republica Moldova trebuie ajutată, că Republica Moldova trebuie ţinută aproape”, a spus reprezentantul Bucureştiului la Chişinău.
 
Excelenţa Sa a afirmat că România susţine parcursul european al Republicii Moldova tocmai pentru că se ştie cât de bun a fost acesta pentru România. „Am zis că trebuie să facem reforme, am făcut reforme. Am zis că schimbăm şi reformăm instituţii, am schimbat şi am reformat instituţii. Am zis că trebuie să luptăm împotriva corupţiei, am început să luptăm împotriva corupţiei”, a menţionat diplomatul român.
 
Potrivit Excelenţei Sale, România îşi propune să valorifice mai mult programele derulate la nivelul întregii societăţi din Republica Moldova. În context, diplomatul a menţionat că există proiectul gazoductului Iaşi – Ungheni,, grădiniţele renovate cu bani proveniţi de la guvernul României, precum şi alte chestiuni punctuale care ţin de reforme finanţate din România.
 
„Există multe acorduri de înfrăţire între autorităţile din România şi Republica Moldova care chiar funcţionează. Oamenii se cunosc, se vizitează unii pe alţii, îşi trimit copiii în ospeţie pe perioada vacanţelor, fac schimburi culturale. Multe se întâmplă în mod natural, ca urmare a contactelor directe între cetăţenii de pe ambele maluri ale Prutului”, a spus Excelenţa Sa.
 
Diplomatul a menţionat că, din toată vecinătatea extinsă, România este cea mai interesată ca cetăţenii Republicii Moldova să aibă parte de stabilitate, de prosperitate şi să aibă încredere în viitorul lor.
Similare
RECOMANDĂRI