Expert. Federaţia Rusă reconfirmă poziţia sa de principal factor destabilizator în Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Expert. Federaţia Rusă reconfirmă poziţia sa de principal factor destabilizator în Republica Moldova

În perioada săptămânii curente trupele de ocupaţie a Federaţiei Ruse (GOTR) în comun cu trupele paramilitare separatiste desfăşoară cele de mai anvergură aplicaţii militare pe poligoanele din regiunea transnistreană, scrie Rosian Vasiloi, expert IDIS Viitorul în politici de securitate pe blogul său.

"Dacă până acum ele nu erau mediatizate (cel puţin din marite 2018), acum ele sunt reflectate pe deplin de către Statul Major al Districtului Militar Vest a Federaţiei Ruse.Toate aceste exerciţii sunt sunt organizate sub legenda unor „jocuri militare” cu scenarii concrete - „Aliniamentul Lunetistului”, „Atacul lui Suvorov”, „Rezerva Armatei” şi „BATREP”, scrie expertul.

Aceste exerciţii se desfăşoară concomitent cu „Jocurile militare - 2018” în Federaţia Rusă. Diferenţa de abordare pentru Republica Moldova este în participarea trupelor paramilitare separatiste sub paravandul „Ostaşul Comunităţii”, ceea ce confirmă de fapt integrarea deplină a acestor trupe la Forţele Armate ale Federaţiei Ruse (de facto).

Rosian Vasiloi spune că pentru a desfăşura asemenea exerciţii sunt necesare mijlocare financiare enorme, cu care contribuie şi autorităţile Republicii Moldova. Conform surselor din regiunea transnistreană la aceste exerciţii vor participa circa 1000 de militari a trupelor de ocupaţie a Federaţiei Ruse (GOTR, „pacificatori” şi separatişti).

Continuarea materialului o găsiţi aici.
Similare
RECOMANDĂRI