Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Expoziţia „Fabricat în Moldova”, la cea de a 19-a ediţie

Vinuri, produse apicole, articole de artizanat, haine, genţi, mobilă. Toate pot fi găsite la expoziţia naţională "Fabricat în Moldova". Astăzi a avut loc deschiderea celei de-a 19-a ediţii a manifestării, la care participă 460 de agenţi economici din diferite ramuri ale economiei naţionale.

Fiecare companie a încercat, în acest an, să vină cu produse noi, pe care să le vândă în acest an.
 
Thierry Ernst s-a căsătorit cu o basarabeancă, a părăsit Franţa şi s-a mutat în Republica Moldova. Împreună cu soţia şi-a deschis o afacere: produce caşcaval, după o tehnologie franceză, în mica sa fabrică din satul Horodişte. A venit la expoziţia "Fabricat în Moldova" pentru a-i tenta pe vizitatori cu caşcaval şi gem.
 
„Putem să facem caşcaval francez cu lapte moldovenesc, este posibil, e lapte bio, de calitate foarte înaltă. Caşcavalul nostru este maturat în beci, facem caşcaval proaspăt, aşa e tehnologia noastră diferită de brânza moldovenească. Noi facem dulceaţă pentru că este foarte gustoasă cu caşcaval, facem dulceaţă originală, cu ardei gras, cu piersic, levănţic”, a spus Thierry Ernst.
 
Producătorii de vin şi divin au venit, şi ei, cu produse noi pe care le-au prezentat în cadrul expoziţiei.
 
„Este făcut pe bază tradiţională, pe bază de plante naturale, propolis are, nuci, suc de gutuie şi este un digestiv foarte bun. Este cartea de vizită a noastră pe timp de iarnă. Vizitatorii au fost încântaţi de gama largă de produse”, a precizat directorul comercial Ruslan Buzdugan.
 
De la expoziţie nu a lipsit nici îmbrăcămintea tradiţională românească, de la ii şi catrinţe, până la bundiţe.
 
„Promovăm ii, cămăşi bărbăteşti, avem rochiţe foarte frumoase pentru mirese. Noi promovăm tradiţiile, să se întoarcă lumea la frumos, la tot ce ne reprezintă”, a spus Eugenia Pinteac, participantă la expoziţie.
 
La această manifestare participă un număr mult mare companii din afara ţării, faţă de anii precedenţi. Este vorba despre 150 de firme din 15 ţări, 70 de societăţi fiind numai din România.
 
„Sunt mai multe obiective pe care ni le propunem ca scop. Este, mai întâi de toate, să susţinem întreprinderile mici şi mijlocii, să promovăm produsul autohton, să punem faţă în faţă consumatorul şi producătorul, să punem consumatorul din ţara nostră faţă în faţă cu producătorul din alte ţări, astfel încât să dezvoltăm mediului de afaceri o dinamică pozitivă”, a spus preşedintele CCI, Sergiu Harea.
 
De la prima ediţie a expoziţiei şi până acum lucrurile au evoluat mult, spune preşedintele de onoare al Camerei de Comerţ şi Industrie, Gheorghe Cucu.
 
„Ţin minte, la prima ediţie a "Fabricat în Moldova" noi am desfăşurat-o la Palatul Naţional, au fost vreo 20 de întreprinderi, dar era o noutate pentru Republica Moldova. Mai apoi, pe parcurs, această acţiune a luat amploare, au venit mai mulţi participanţi”, a declarat Gheorghe Cucu.
 
Expoziţia naţională "Fabricat în Moldova" este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, în parteneriat cu Agenţia de Investiţii şi Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. Manifestarea durează până pe două februarie.
 
Similare
RECOMANDĂRI