Fadei Nagacevschi vine cu detalii cu referire la cererea de chemare în judecată împotriva Avia Invest
Sursa foto:stiri.md Vizualizari:

Fadei Nagacevschi vine cu detalii cu referire la cererea de chemare în judecată împotriva Avia Invest

Ministrul Justiţiei Fadei Nagaceveschi a venit cu unele detalii în privinţa cererii de chemare în judecată împotriva SRL „Avia Invest”, privind nulitatea de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău.

Fadei Nagacevschi spune că „datorită unor gafe procesuale la întocmirea şi depunerea acţiunii”, la data de 14 ianuarie Judecătoria Chişinău a emis o încheiere prin care a decis să acorde Agenţiei Proprietăţii Publice un termen de 20 zile pentru înlăturarea lacunelor din acţiune pentru ca acţiunea să nu fie declarată inadmisibilă.

„Actualmente Ministerul Justiţiei în colaborare cu Agenţia Proprietăţii Publice vor depune toate eforturile astfel încât procesul de judecată să poată fi pus pe rol în vederea soluţionării litigiului şi pretenţiilor statului cu privire la iregularităţile legate de concesionarea aeroportului Chişinău”, spune actualul ministru al Justiţiei.

Nagacevschi acuză fostul ministru al justiţiei, Olesea Stamate, că, din cauza acestor „gafe” s-au pierut patru luni din anchetă. 

De cealaltă parte, contactată de TVR MOLDOVA, Olesea Stamate că astfel de solicitări din partea instanţelor de judecată fac parte din proces, sunt absolut normale şi obişnuite în cazurile în care magistraţii au neclarităţi. 

„Noi am ajutat, de fapt, atunci APP şi am făcut acest lucru, am elaborat şi înaintat o cerere de chemare în judecată cât mai rapid şi am făcut-o aşa cum ne-am priceput mai bine. Acum se încearcă a da vina pe altcineva”, a declarat Olesea Stamate.

Mai mult, Olesea Stamate spune că inclusiv Fadei Nagacevschi ar trebui să se întrebe de ce din octombrie 2019, când Curtea de Apel a decis care este instanţa competentă să examineze cauza, şi până acum, instanţa nu a făcut nimic pe această cauză. 

Similare
RECOMANDĂRI