Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Flashmob la preşedinţie. Mai mulţi agricultori dar şi deputaţi PAS au cerut ca guvernarea să-şi întoarcă faţa către fermieri

Flashmob la preşedinţia Republicii Moldova, cu participarea mai multor agricultori dar şi a unor deputaţi de la PAS. Cu pancarte în mâini, ei au scandat lozinci şi au cerut ca guvernarea să-şi întoarcă faţa către fermieri. La acţiune a participat şi Maia Sandu, care a cerut declararea stării de urgenţă în agricultură şi convocarea de urgenţă a unei şedinţe a Parlamentului, pe acest subiect. În caz contrar, ea a ameninţat cu organizarea unui protest pe 16 august.

Agricultorii spun că ne aşteaptă scumpiri în lanţ, întrucât culturile au fost distruse de secetă şi ei au rămas doar cu datorii.

Liderul PAS afirmă că agricultorii sunt dezamăgiţi de faptul că guvernul îi ignoră.

„Agricultorii cinstiţi reuşesc să obţine bani puţini din munca lor din cauza monopolurilor cere au fost create şi care sunt menţinute de corupţii de la guvernare. Ceea ce se întâmplă anul acesta este de-a dreptul dramatic. Aceşti oameni nu au cu ce să îţi întoarcă creditele pentru că cei mai mulţi dintre ei pot să lucreze doar în baza împrumuturilor”,  a declarat Maia Sandu.

„Oamenii sunt disperaţi. Oamenii vorbesc cu lacrimi în ochi în ce situaţie s-a ajuns. Nimeni nu îi ascultă. Prim-ministrul e de pe altă planetă. Acesta umblă pe la Kremlin, cerşeşte. Noi cerem ca în cel mai scurt timp parlamentul să vină la lucru pentru că trebuie de modificat legea bugetului”, a declarat IGOR GROSU, deputat PAS.

PAS cere să fie convocată o şedinţă extraordinară a Parlamentului în care să fie decretată starea excepţională în agricultură şi să fie dezbătute şi soluţionate problemele fermierilor.

Întrebat de TVR MOLDOVA, ofiţerul de presă al Parlamentului, Victor Pruteanu, a declarat că, pentru a fi întrunită o sesiune extraordinară, trebuie ca PAS să scrie o cerere de convocare, adresată Biroului permanent. Acolo trebuie indicat motivul, ordinea de zi propusă şi durata de desfăşurare a sesiunii. Mai mult, o treime din deputaţi trebuie să semneze pentru aprobarea acestei sesiuni sesiuni speciale. Iar dacă toţi aceşti parametri sunt îndepliniţi, şedinţa se organizează în trei zile.
 
Similare
RECOMANDĂRI