Fost ministru de Externe român: Va fi foarte interesant de văzut modul în care se va gestiona subiectul federalizării R. Moldova la Bucureşti
Sursa foto:Wall-Street.ro Vizualizari:

Fost ministru de Externe român: Va fi foarte interesant de văzut modul în care se va gestiona subiectul federalizării R. Moldova la Bucureşti

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe al României, a declarat la Digi24 că va veni la rând, aproape sigur, tema federalizării în Republica Moldova şi aici va fi foarte interesant de văzut - şi foarte important, inclusiv pentru decidentul de la Bucureşti - modul în care se va gestiona acest subiect.

 „Dacă cumva se va găsi o variantă care să fie agreată în legătură cu federalizarea, automat acest proiect va aduce o altă dezvoltare în ceea ce priveşte regiunea şi va fi folosit în negocierile Federaţiei Ruse şi ale Occidentului privind Ucraina”, spune Cristian Diaconescu.

Potrivit sursei ciatate, Diaconescu vede două scenarii în ceea ce priveşte federalizarea: fie preşedintele Igor Dodon va renunţa la idee, fie va încerca să acomodeze o soluţie, ceea ce, din orice perspective s-ar pune problema, „ar fi extrem de preocupant”.  

„Ne dorim sau nu, România este partenerul de dialog atât din perspectiva intereselor Republicii Moldova, cât şi a europenilor şi a occidentalilor. De acest rol nu ne putem deroba fără să apară semne de întrebare destul de serioase chiar în legătură cu România”, a punctat fostul şef al diplomaţiei.

Similare
RECOMANDĂRI