Foştii şefi de stat, Snegur şi Lucinshchi, către deputaţi: „Nu vă faceţi de râs pe voi, nu ne faceţi de râs Ţara”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Foştii şefi de stat, Snegur şi Lucinshchi, către deputaţi: „Nu vă faceţi de râs pe voi, nu ne faceţi de râs Ţara”

Foştii şefi de stat ai Republicii Moldova, Mircea Snegur şi Petru Lucinschi au scris o declaraţie comună adresată deputaţilor, în care şi-au expus poziţia faţă de situaţia politică din ţară şi în care fac un apel către deputaţi să purceadă la discuţii, nu doar să declare acest lucru.

În declaraţie se spune că în timpul mandatului unuia dintre ei a avut loc o dizolvare de Parlament, însă atunci Curtea Constituţională nu a obligat preşedintele să opereze subit dizolvarea într-o anumită zi, ci i-a oferit o perioadă de gândire.

„Este clar ca bună ziua. Alegerile au fost recunoscute ca valabile. O parte din deputaţii aleşi au format o majoritate, care a şi fost recunoscută de organismele internaţionale

(...)

„Vă rugăm, ca pe nişte copii cuminţi şi înţelepţi ai poporului. Nu vă faceţi de râs pe voi, nu ne faceţi de râs pe noi, şi nu ne faceţi de râs Ţara”, se spune în document.

La finalul declaraţiei, Snegur şi Lucinschi îşi exprimă speranţa şi convingerea că deputaţii o sa găsească soluţia potrivită menită să contribuie la dezvoltarea paşnică şi prosperă a Ţării.
 

Similare
RECOMANDĂRI