Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fostul poliţist de frontieră, Gheorghe Petic, aduce acuzaţii grave autorităţilor în cazul morţii lui Ion Butmalai

Fostul poliţist de frontieră, Gheorghe Petic, aduce acuzaţii grave autorităţilor, în cazul morţii lui Ion Butmalai, din 2014. El susţine că fostul deputat PLDM ar fi fost asasinat de către angajaţi ai fostei Direcţii 5 din cadrul Ministerului de Interne. Petic mai spune că sunt şi dovezi, fără a preciza care ar fi acestea. Reprezentanţii Procuraturii spun că îl vor audia pe Petic şi vor stabili dacă sunt probe pentru a redeschide dosarul în cazul Butmalai.

Gheorghe Petic a declarat în cadrul emisiunii Cotidianul Live că un asasinat a lui Ion Butmalai ar fi fost pus în practică de către cei din Direcţia 5.

GHEORGHE PETIC, fost poliţist de frontieră: „Anumite puncte conexe şi probe conexe că omorul lui Ion Butmalai în teorie a fost comanadat de cine a fost comandat, dar în practică a fost efectuat de cei din Direcţia 5. Voi nu vă închipuiţi cu ce s-a ocupat această direcţie, care trebuia să se ocupe de fapt cu altceva, ştiţi voi oare că au avut kileri.”

Petic spune că s-au făcut investigaţii în acest caz dar a refuzat să ofere mai multe detalii. Procuratura Generală a declarat că urmează să-l audieze pe fostul poliţist de frontieră. Dacă vor avea noi probe, dosarul ar putea fi redeschis.

MARIANA CHERPEC, purtător de cuvânt, Procuratura Generală: „Domnul Petic urmează să fie invitat la Procuratura Generală pentru a fi audiat pe marginea declaraţiilor acestuia. Dosarul la moment este clasat, însă în dependenţă de declaraţiile pe care le va prezenta domnul Petic organului de urmărire penală, dacă dumnealui va indica anumite circumstanţe noi sau va prezenta anumite probe care ar determina anularea hotârârii de clasare şi reluare a urmării penale pe caz, atunci dosarul în cauză va fi redeschis.”

Ion Butmalai a murit în 2014, la scurt timp după ce a anunţat o conferinţă de presă în cadrul căreia urma să facă dezvăluiri despre jaful din sistemul bancar. Soţia lui l-a găsit împuşcat, în curtea casei lor din Cahul. Inspectoratul General de Poliţie şi Procuratura au menţionat atunci că este vorba de un suicid în timp ce rudele lui Butmalai au susţinut că ar fi vorba de un omor. Dosarul a fost clasat 11 luni mai târziu.
 
Similare
RECOMANDĂRI