FOTO. Călătorii care trec prin aeroportul Chişinău sunt supuşi unui test cu termoscaner, pentru identificarea celor cu risc de infectare cu coronavirus
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. Călătorii care trec prin aeroportul Chişinău sunt supuşi unui test cu termoscaner, pentru identificarea celor cu risc de infectare cu coronavirus

La solicitarea Poliţiei de Frontieră, pe Aeroportul Internaţional Chişinău a fost instalat un termoscaner, unde fiecare călător este supus termometriei pentru a identifica persoanele care reprezintă risc de infectare.

Într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră se arată că instituţia,  fiind prim filtru de detectare, notificare, prevenire şi control a cazurilor probabile de infectare cu simptomatologia bolii Coronavirus, a întreprins şi va continua să implementeze toate măsurile necesare, în limita competenţelor, pentru a exclude riscul transmiterii transfrontaliere a pericolului biologic, cu impact negativ asupra sănătaţii publice.


Pentru protecţia individuală a poliţiştilor de frontieră, în punctele de trecere a frontierei au fost transmise mănuşi, măşti şi soluţii dezinfectante pentru mâini.

Totodată, s-a solicitat maximă vigilenţă din partea poliţiştilor de frontieră, aflaţi în prima linie de control.

În acest sens, dacă în fluxul de călători vor fi observate persoane care prezintă simptome ale bolii (tuse şi respiraţie îngreunată) inclusiv după efectuarea termometriei se înregistrează febră, vor fi izolate în camere special amenajate şi anunţată de urgenţă Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică.

Poliţia de Frontieră îndeamnă toate persoanele care revin în ţară şi care prezintă simptomatica bolii, să contacteze de urgenţă Agenţia Naţională de Sănătate Publică, tel.: 080012300.

Similare
RECOMANDĂRI