FOTO. Ministra Justiţiei şi-a cumpărat anul acesta o maşină de un milion de lei. Declaraţia de avere
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. Ministra Justiţiei şi-a cumpărat anul acesta o maşină de un milion de lei. Declaraţia de avere

Autoritatea Naţională de Integritate a publicat declaraţia de avere şi de interese a ministrei Justiţiei, Olesea Stamate. Aceasta este proprietara unei case spaţioase şi a unei maşini de lux fabricat în 2019, pe care şi-a cumpărat-o cu peste 51.000 de euro.

În 2018, Olesea Stamate a avut avenituri de 199 mii de lei de la Asociatia pentru Guvernare Eficientă şi Responsabilă, unde a lucrat în calitate de director. Soţul său a fost plătit cu un milion şi jumătate de lei de compania „Ericsson Telecommunications”.

Familia Stamate are în proprietate două terenuri agricole, un apartament de 70 de metri pătraţi, procurat în 2016 cu 437 mii de lei şi o casă de 329 metri pătraţi cu o valoare cadastrală de 1,7 milioane de lei.

În acest an, Stamate şi-a cumpărat o maşină de lux de model „Porsche Macan”, pentru care a plătit peste un milion de lei (peste 51.000 de euro).


Foto simbol


Foto simbol

Familia Stamate are şi economii. Într-un depozit bancar, aceasta păstrează 70 de mii de euro.

La secţiunea bunuri sub formă de metale preţioase şi la cea cu colecţii de artă, familia Stamate a indicat ceva, doar că informaţia este ascunsă pentru public. 

Olesea Stamate a fost numită în funcţia de ministră a Justiţiei pe 24 iunie 2019, după ce Stanislav Pavlovschi a refuzat acest fotoliu.

Potrivit CV-ului, Olesea Stamate este licenţiată în drept, magistru în studii europene avansate la Colegiul Europei şi avocat.

A lucrat anterior în cadrul Fundaţiei Soros-Moldova şi în calitate de expert în diverse proiecte, beneficiarii cărora au fost Cancelaria de Stat, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educaţiei.

Similare
RECOMANDĂRI