FOTO. Noua pistă a Aeroportului Internaţional Chişinău a fost inaugurată 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. Noua pistă a Aeroportului Internaţional Chişinău a fost inaugurată 

Noua pistă pentru decolarea şi aterizarea aeronavelor pe Aeroportul Internaţional Chişinău a fost inaugurată. Aceasta are o lungime de 2,4 km şi o lăţime de 45 de metri. Pista este dotată cu sistem de iluminat modern şi sistem de balizaj luminos care oferă aeronavelor siguranţă în condiţii de vizibilitate redusă. De asemenea, este dotată cu echipamente de radionavigaţie, care permit aterizarea din orice unghi şi orice direcţie.

Directorul companiei Avia Invest, care gestionează Aeroportul Internaţional Chişinău, Petru Jardan, a spus că un asemenea proiect de infrastructură nu a fost dezvoltat în Republica Moldova mai mult de 30 de ani. Potrivit lui Petru Jardan, noua pistă va permite operarea zborurilor din Chişinău 24/24. „Pista va crea confort pentru companiile aeriene în programarea zborurilor. Avem două piste de decolare/aterizare. Putem deservi practic toate tipurile de aeronave. Tot ce ţine de siguranţa zborurilor, totul a fost făcut la cel mai înalt nivel”, a spus Petru Jardan.

Ministrul economiei şi infrastructurii, Chiril Gaburici, a spus la lansarea pistei că acest lucru va permite creşterea numărului de servicii şi pasageri, care folosesc transportul aerian. „Esenţial este impactul pentru economia naţională. Într-o mare parte din ţările lumii, serviciile transportului aerian au o cotă mare în PIB. Vreau să reuşim acelaşi lucru”, a spus Chiril Gaburici.

Noua pistă dispune de aproape 30 de locuri de parcare pentru aeronave. Zborurile de pe noua pistă au fost lansate astăzi, începând cu ora 12.00. Costul proiectului a fost de aproape 17 milioane de euro.

Similare
RECOMANDĂRI