FOTO. Risc major de inundaţii în municipiul Ungheni
Vizualizari:

FOTO. Risc major de inundaţii în municipiul Ungheni

Risc de inundaţie în municipiul Ungheni. Primăria municipiului anunţă că nivelul apei râului Prut este în continuă creştere, iar în această dimineaţă ajunsese la o creştere de 5,75 metri, o cotă îngrijorătoare, pentru podul Eiffel, unde nivelul apei este în mod obişnuit de 3-4 metri.

Autorităţile se aşteaptă ca valul de apă ce se îndreaptă din Ucraina să ajungă în dreptul regiunii Ungheni înspre dimineaţa zilei de 27 iunie, când nivelul apei din Prut ar putea să crească brusc.

Primăria Ungheni dă asigurări că întreprinde toate măsurile posibile pentru a minimaliza riscul indundaţiilor:  din oră în oră sunt inspectate toate digurile existente, iar acolo unde e nevoie – se întăresc, sunt construite noi diguri.


Amintim că în Ucraina au loc inundaţii catastrofale. În unele regiuni, nivelul apei în râul Prut a crescut cu până la 7 metri. Potrivit autorităţilor ucrainene, amploarea actualului dezastru depăşeşte efectele inundaţiilor din 2008.
 

FOTO/VIDEO. Inundaţii catastrofale în Ucraina. Cel puţin trei persoane au decedat, poduri distruse şi sute de case inundate

Similare
RECOMANDĂRI