Grădina Zoologică de la Chişinău, deschisă pentru vizitatori. Ce vom putea vedea?
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Grădina Zoologică de la Chişinău, deschisă pentru vizitatori. Ce vom putea vedea?

Uşile Grădinii Zoologice s-au deschis azi larg pentru toţi vizitatorii, începând cu ora 13.00. Pe perioada cât a fost închisă pentru vizitatori, Grădina Zoologică a căpătat practic o altă faţă: au fost reparate şi construite voliere, s-au născut mai multe animale.

Solicitată de IPN, administratorul-şef al instituţiei, Olga Iuzvac, a declarat că în perioada cât a fost închisă pentru vizitatori, Grădina Zoologică a trecut printr-un şir de schimbări. Au fost reamenajate terenurile de joacă, s-au reparat multe bazine, voliere, s-au amenajat decoraţiuni, a fost dată în exploatare voliera pentru urşi. De asemenea, lupii au fost mutaţi în volieră nouă. Acum se finalizează construcţia volierei noi pentru suricate.

Crocodilul a fost mutat în voliera de vară, care dispune de încălzire cu becuri infraroşii şi un rezervor cu peşte din care poate vâna. Până acum, crocodilul se afla într-o încăpere închisă, neîncăpătoare. Un terrarium la ZOO a fost amenajat încă anul trecut, fiind o construcţie aparte, unde sunt şerpii şi şopârlele.

În această primăvară, s-au născut mai multe animale: canguri, mufloni, măgari. Au completat colecţia de la ZOO puii de struţi şi alte păsări. Olga Iuzvac spune că acum şi vizitatorilor le va fi mai interesant, dar şi animalele sunt dornice de compania vizitatorilor.

Pentru că a fost închisă pentru vizitatori, Grădina Zoologică a înregistrat pierderi, mai ales că luna mai este cea mai solicitată, fiind perioada în care se fac cele mai multe excursii şi şcolarii vin mai des. Totuşi, suma nu e atât de mare şi conducerea instituţiei speră că va fi recuperată după deschidere. Pentru întreţinerea Grădinii Zoologice sunt alocaţi bani din bugetul municipal.

Grădina Zoologică va lucra de azi înainte în regim obişnuit, de la ora 08.00 până la 20.00, de marţi până duminică.

Preţul biletelor de intrare pentru elevi, studenţi şi pensionari rămâne de 5 lei, iar pentru copiii până la 7 ani accesul este gratuit. Maturii vor achita 30 de lei.

Similare
RECOMANDĂRI