Guvernul a aprobat: Târgul de Crăciun va fi organizat şi în acest an. Cât va cheltui statul
Sursa foto:youtube.com Vizualizari:

Guvernul a aprobat: Târgul de Crăciun va fi organizat şi în acest an. Cât va cheltui statul

Guvernul se angajează să organizeze şi în acest an activităţi dedicate sărbătorilor de iarnă, cât şi a activităţilor de promovare a produselor autohtone şi a potenţialului turistim al Republicii Moldova. Guvernul a aprobat astăzi un proiect în acest sens. De asemenea, potrivit unei dispoziţii semnate ieri de viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, Târgul va fi organizat, ca şi anul trecut, pe strada 31 august, în perimetrul străzilor Bodoni şi Puşkin.

Evenimentele vor avea loc în perioada 15 decembrie 2018–15 ianuarie 2019, iar organizarea acestora va costa statul 8 milioane de lei, la fel ca şi anul trecut. Din această sumă, MECC va aloca 3 milioane de lei, iar Agenţia de Investiţii – 5 milioane de lei.

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării va aproba, în termen de 10 zile de la momentul aprobării prezentei hotărîri, Regulamentul de organizare a activităţilor.

„În vederea promovării produselor autohtone şi potenţialului turistic, agenţii economici autohtoni, în cadrul activităţilor menţionate, vor avea posibilitatea să-şi expună produsele alimentare şi de consum, oferite într-o gamă largă consumatorilor, în locuri special amenajate, în stil tradiţional pentru diverse activităţi ( n.r. Târg de Crăciun)”, se menţionează în Nota informative a proiectului.
 
„O componentă de bază a evenimentului constă în participarea formaţiilor artistice de amatori şi profesioniste de pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru promovarea obiceiurilor şi tradiţiilor populare, remarcând că, un accent deosebit va fi pus pe sprijinirea activităţilor de participare a teatrelor naţionale, teatrelor pentru copii, formaţiilor artistice de amatori pentru copii şi a celor reprezentate de grupurile minoritare naţionale. La fel, meşterii populari din localităţile tării vor expune scoarţe de valoare istorică şi vor organiza şezători tradiţionale pentru a transmite tinerii generaţii tehnicile tradiţionale de realizare a scoarţelor”, se mai spune în notă.

Conform proiectului, drept organizator al evenimentului se propune a fi contractată întreprinderea de Stat „Organizaţia Concertistice şi de Impresariat „Moldova-Concert”, instituţie subordonată ministerului, având în vedere vasta experienţă în desfăşurarea şi organizarea de evenimente similare de culturală şi anvergură, inclusiv a genurilor de activitate ale acestei organizaţii de impresariat artistic.
 
Similare
RECOMANDĂRI