Guvernul Japoniei va oferi 268 000 de dolari pentru susţinerea femeilor din R. Moldova
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Guvernul Japoniei va oferi 268 000 de dolari pentru susţinerea femeilor din R. Moldova

Guvernul Japoniei va oferi 268 700 de dolari pentru Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitate de Gen şi Abilitarea Femeilor (UN Women) din R. Moldova, pentru a proteja şi susţine femeile, dar şi pentru a depăşi provocările cu care acestea se confruntă în timpul pandemiei de COVID-19.

Potrivit Moldpres, cele mai vulnerabile femei în contextul COVID-19 în Republica Moldova sunt femeile migrante care s-au reîntors acasă, cele din mediul rural, femeile din grupurile subreprezentate, cele vârstnice, femeile însărcinate şi mamele care alăptează, femeile singure care îşi întreţin familiile, femeile cu dizabilităţi, femeile care trăiesc cu HIV şi cele care au supravieţuit violenţei în bază de gen şi sunt plasate în adăposturi cu acces limitat la servicii esenţiale, inclusiv asistenţă medicală.

Conform statisticilor oficiale, în Republica Moldova 1 din 5 femei ajunge să fie angajată în sectorul informal, iar o pondere şi mai mare de femei sunt angajate în sectorul serviciilor (57,8%). Femeile domină şi sectoarele care sunt grav afectate de carantină şi de măsurile de distanţare socială, precum comerţul (54,9%), sectorul ospitalităţii (71,4%) şi sectorul educaţiei (81,9%). În afară de aceasta, multe femei sunt principalele îngrijitoare ale copiilor şi ale altor membri de familie şi deseori sunt dependente financiar de bărbaţii din familie.

„Peste 300 de femei şi fete şi familiile lor vor beneficia de iniţiativele UN Women de abilitare graţie contribuţiei oferite de Guvernul Japoniei”, a declarat Peterson Magoola, reprezentant interimar UN Women Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI