"Hoţul strigă: vine hoţul?" Moscova acuză ambasadorul SUA de la Chişinău că se implică în scrutinul parlamentar
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Hoţul strigă: vine hoţul?" Moscova acuză ambasadorul SUA de la Chişinău că se implică în scrutinul parlamentar

Moscova acuză Washingtonul că vrea să se amestece în treburile interne ale Republicii Moldova aşa cum ar fi făcut-o în Venezuela sau Siria. Ministerului rus de Externe aduce acuzaţii Ambasadorului SUA la Chişinău Dereck J. Hogan, precum că acesta ar avea preferinţe politice.

Potrivit  Ministerului rus de Externe implicarea Washingtonul rezultă din atitudinea Ambasadorului SUA la Chişinău, Dereck J. Hogan. Astfel, autorităţile de la Moscova acuză ambasadorul de faptul că ar susţine public un candidat în defavoarea altui candidat şi „împarte” recomandări în legătură cu alegerile parlamentare. De asemenea, Ministerul rus declară că în cazul în care partidul învingător la alegeri nu va fi convenabil Washingtonului, atunci va exista ameninţarea privind ruperea realţiilor moldovenilor cu Occidentul şi chiar repetarea maidanului ucrainean. 

Moscova se declară convinsă că populaţia Republicii Moldova va fi capabilă să se determine independent în ceeea ce ţine de preferinţele sale la alegerile parlamentare din 24 februarie, fără sfaturile Washingtonului, care, aşa cum arată experienţa tristă internaţională din ultimele decenii, se conduce esclusiv de ambiţiile geopolitice proprii, ignorând interesele naţionale ale altor ţări”, susţine Ministerul de la Moscova. 

Amintim că ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Dereck J. Hogan a declarat, în cadrul unei prelegeri publice, care a avut loc la Chişinău, că şi la 27 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, suveranitatea independenţa şi libertatea sa sunt în continuare puse la încercare atât de forţe din interior cât şi din afara ţării, iar următorul test crucial este în plină desfăşurare, a declarat diplomatul american.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău încă nu a reacţionat la acuzaţiile Ministerului rus de Externe.Similare
RECOMANDĂRI