Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Hramul Chişinăului a trecut, problemele oraşului au rămas aceleaşi

Chiar şi de Hramul Chişinăului, autorităţile ar trebui să nu uite că oraşul poartă cu el şi povara nepăsării, a corupţiei ori a haosului din transport sau constucţii. Infrastructura distrusă, mizeria şi ambuteiajele sunt printre principalele probleme ale celor din Chişinău. Lipsa banilor e mereu invocată dar de lipsa de proiecte clare nu vorbeşte nimeni. De aceea oamenii privesc mai mult spre trecut şi sunt nostalgici, iar mulţi dintre ei şi-ar dori un oraş ca odinioară - verde şi curat. Primarul promite că le va rezolva pe toate, doar că …. treptat.

Aşa arată astăzi multe locuri din Chişinău, supranumit oraşul din flori de piatră albă. Nu mergem departe şi ne oprim chiar în centrul capitalei Republicii Moldova, unde clădirile de lux sunt vecine cu ruinele.

GHEORGHE LUNGU, reporter TVR MOLDOVA: „Printre clădirile noi ce conturează acum haosul urbanist al Chişinăului, mai dăinuie adevăratele monumente de arhitectură veche, care au în ele frânturi din istoria oraşului. Ce nu a distrus războiul sau timpul, a distrus nepăsarea sau neputinţa celor care s-au aflat de-a lungul anilor, în fruntea administraţiei Chişinăului. Dacă nu se va face ceva, vom admira monumentle doar în albumele fotografice”.

Asemenea ruine sunt chiar şi pe bulevardul Ştefan cel Mare. Clădirea fostului Observator Astronomic sau Hotelul Naţional, sunt doar câteva exemple.

 La măreţele realizări ale edililor, se adaugă din păcate şi cele ale unor cetăţeni. Unii au decis să-şi mărească apartamentele, să facă balcoane la parter, anexe şi garaje după bunul plac. Cele mai multe ilegal.

Primarul recunoaşte că sunt multe probleme.

ION CEBAN, primar general Chişinău: „Evident că drumurile, trotuarele, curţile blocurilor de locuit, astea sunt cele mai apăsătoare. S-au acumulat de zeci de ani de zile problemele, cu aceste gropi şi..., dar le vom lua toate pe rând şi o să le soluţionăm”.
 
Similare
RECOMANDĂRI