Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ies la iveală noi detalii despre campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie

Ies la iveală noi detalii despre campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Directorul Sucursalei Bălţi a Întreprinderii de stat Poşta Moldovei spune că poştaşilor le-ar fi fost date indicaţii să meargă prin sate şi să le sugereze oamenilor să voteze cu Igor Dodon. Mai mult, directorul poştei din Bălţi spune că, pe timp de pandemie, poştaşilor le-a fost pusă sănătatea în pericol pentru a-i asigura lui Igor Dodon un nou mandat la preşedinţie. Şeful Serviciului de Presă al PSRM nu a dat niciun răspuns la aceste acuzaţii, dar reprezentanţii Poştei Moldovei dezmint acuzaţiile.

Vasile Guţu, membru al Partidului Democrat şi şef al Sucursalei Bălţi a Poştei Moldovei spune că angajaţii instituţiei ar fi fost forţaţi în campania electorală să meargă prin sate pentru a oferi pensiile şi alocaţiile sociale şi pentru a face agitaţie electorală în favoarea lui Igor Dodon.

VASILE GUŢU, director Poşta Moldovei, Bălţi: "În campania electorală, într-o perioadă pandemică de nevăzut, se dau indicaţii poştaşilor noştri. Ei trebuie să interacţioneze cu toţi beneficiarii, a îndemna să iasă la vot, să sugereze cifra 2 în discuţii, a explica că pensia adusă la timp este un lucru bun şi trebuie apreciat drept meritul cuiva".

Mai mult, reprezentanţi ai Partidului Democrat susţin că, imediat după plecarea formaţiunii lor de la guvernare, socialiştii ar fi început o adevărată vânătoare împotriva membrilor PDM angajaţi în instituţiile de stat.

ILIE CASTRAVEŢ, ex-director centrul ASP, Ialoveni: "Îndată după ce PDM a anunţat că pleacă de la guvernare la noi, la agenţia servicii publice au început raidurile de dat afară sau de impunere ca să scrie cerere".

Secretarul general PDM spune că Procuratura va fi cea care va ancheta aceste acţiuni.

ALEXANDRU JIZDAN, deputat PDM: "Noi vom depune o sesizare procuraturii generale. Totodată noi îndemnăm oamenii care deţin funcţii să nu cedeze presiunilor şi intimidărilor. Există totuşi legislaţie, există codul muncii, PDM îşi va apăra membrii săi".  

Directorul de la Poşta Moldovei a reacţionat, printr-un comunicat de presă, la acuzaţiile aduse de cei din Partidul Democrat.

PRECIZĂRI DE LA POŞTA MOLDOVEI: "Directorul Întreprinderii de Stat "Poşta Moldovei", Vitalie Zaharia, dezminte acuzaţiile lansate în adresa sa şi le califică drept false şi defăimătoare. Mai multe informaţii referitoare la acest subiect vor fi expuse de către conducerea Întreprinderii în cadrul unei conferinţe de presă, despre care se va anunţa ulterior", se menţionează în comunicatul Poştei Moldovei.
Similare
RECOMANDĂRI