Igor Dodon a vorbit cu ambasadorii acreditaţi în R. Moldova despre „colaborarea eficientă” dintre preşedintele ţării, preşedintele Parlamentului şi premier
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon a vorbit cu ambasadorii acreditaţi în R. Moldova despre „colaborarea eficientă” dintre preşedintele ţării, preşedintele Parlamentului şi premier

Preşedintele Igor Dodon anunţă că a avut „tradiţionala” întrunire cu ambasadorii acreditaţi în Republica Moldova, şefii de misiuni şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale.

„În cadrul întrevederii am menţionat trei subiecte de interes major pentru cei prezenţi. Am relatat despre politica internă a ţării şi intenţiile guvernării de a întreprinde paşi concreţi în vederea sporirii nivelului de trai al populaţiei prin implementarea unor proiecte majore de infrastructură”, scrie Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. 

Igor Dodon a discutat şi despre „colaborarea eficientă” dintre preşedintele ţării, preşedintele Parlamentului şi prim-ministru, care, „creează o bună oportunitate pentru continuarea promovării cu succes a schimbărilor ce au loc în ţară, astfel încât să fie resimţite de către cetăţeni”, spune şeful statului.

„Un alt subiect a vizat politica externă a statului. Am reconfirmat intenţia guvernării actuale de a continua promovarea politicii externe echilibrate între Est şi Vest. De asemenea, am reiterat că vom respecta toate angajamentele asumate faţă de partenerii externi, inclusiv implementarea celor mai importante reforme. În altă ordine de idei, am vorbit despre evoluţia şi perspectivele reglementării diferendului transnistrean”, mai scrie Dodon. 

De menţionat că expertul în drept constituţional Teodor Cârnaţ consideră că indicaţiile date de şeful statului către Guvern sunt în contradicţie cu Constituţia, care prevde că puterile în stat sunt separate.

Similare
RECOMANDĂRI