Igor Dodon: Democraţii nu s-au gândit că va exista o poziţie comună atât de clară a Estului şi Vestului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon: Democraţii nu s-au gândit că va exista o poziţie comună atât de clară a Estului şi Vestului

Liderii Partidul Democrat nu s-au gândit că va exista o poziţie comună atât de clară a Estului şi Vestului referitor la formarea majorităţii parlamentare. Declaraţia aparţine preşedintelui Igor Dodon şi a fost făcută în cadrul unei ediţii speciale la postul NTV Moldova. Potrivit lui, „trebuie să recunoaştem că este pentru prima dată în regiunea noastră, cu atât mai mult, având în vedere lupta geopolitică care există între Rusia şi Occident”, transmite IPN.

Şeful statului susţine că mulţi au rămas uimiţi de această colaborare între PSRM şi blocul ACUM. Totodată, Igor Dodon menţionează că până la 80% din prevederile Acordului de colaborare dintre Partidul Socialiştilor şi blocul ACUM sunt deja realizate.

De asemenea, preşedintele spune că dacă duminica trecută ar fi avut loc marşul anunţat anterior, atunci s-ar fi produs destabilizarea situaţiei. Igor Dodon susţine că deţine informaţii concrete la acest subiect. „Noi avea informaţii concrete şi este clar că erau câteva grupuri de câte 10-15 oameni, inclusiv străini”, a menţionat preşedintele. În plus, şi poliţiştii trebuiau să fie lăsaţi să se odihnească pentru că au fost ţinuţi în alertă în ultimele şapte zile. Totodată, Igor Dodon precizează că marşul a fost amânat, nu anulat, pentru o dată ulterioară.

Şeful statului spune că trebuie găsite posibilităţile juridice pentru înlăturarea şefului Procuraturii Generale şi numirea unui procuror general independent. „Aici avem poziţii comune împreună cu colegii din majoritatea parlamentară. Aici este un moment important – voi insista ca acesta să fie cetăţean al Republicii Moldova. Eu nu sunt împotriva specialiştilor din alte ţări, dar când asemenea funcţii sunt oferite cetăţenilor străini acest lucru se aseamănă mai mult cu guvernarea externă a statului”, spune Igor Dodon.
Similare
RECOMANDĂRI