Igor Dodon face sondaj pe Facebook: Întreabă dacă este necesar ca R. Moldova să renunţe la trecerea la ora de iarnă sau nu
Vizualizari:

Igor Dodon face sondaj pe Facebook: Întreabă dacă este necesar ca R. Moldova să renunţe la trecerea la ora de iarnă sau nu

„Consideraţi necesar ca Parlamentul Republicii Moldova să adopte un proiect de lege despre renunţarea la trecerea la ora de iarnă?”. Aceasta este întrebarea pe care o pune preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook, în cadru unui sondaj creat de acesta.

Şeful statului spune că primeşte numeroase întrebări de la cetăţeni, care se interesează dacă în R. Moldova se examinează posibilitatea de a renunţa la trecerea la ora de iarnă, după ce în luna martie 2019, Parlamentul European a decis să fie anulată trecerea la ora de iarnă începînd cu anul 2021. Pentru ultima dată, acele ceasornicelor din statele UE vor fi mutate cu o oră înainte în ultima zi de duminică din luna martie 2021.

Igor Dodon aminteşte că în anul 2011, acest lucru l-au făcut deja Rusia şi Belarus, în anul 2016, şi Turcia a renunţat la ora de iarnă, Georgia şi Kazahstan au procedat la fel în anul 2005, alte patru republici din Asia Centrală – încă la începutul anilor 90, iar Armenia a anulat trecerea la ora de vară în anul 2012. Urmând exemplul Uniunii Europene, şi Ucraina examinează posibilitatea anulării orei de iarnă începînd cu anul 2021, spune Dodon.

Având în vedere cele menţionate, şeful statului a considerat oportun să propună pentru discuţii, pe pagina sa de Facebook, această întrebare. 

Similare
RECOMANDĂRI