Igor Dodon, la întâlnirea cu delegaţia Parlamentului European. Dă asigurări că acordurile cu UE rămân în vigoare şi vor fi realizate
Sursa foto:Igor Dodon/Facebook Vizualizari:

Igor Dodon, la întâlnirea cu delegaţia Parlamentului European. Dă asigurări că acordurile cu UE rămân în vigoare şi vor fi realizate

Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu delegaţia Parlamentului European, condusă de icepreşedintele Parlamentului European, reprezentantul Finlandei, doamna Heidi Hautala. La întrevedere a participat şi şeful Delegaţiei Comisiei Europene în Moldova, Peter Michalko. Şeful statului a dat asigurări că Administraţia Preşedintelui, în strînsă colaborare cu Guvernul şi majoritatea parlamentară vor respecta angajamentele ce ţin de acordurile semnate cu partenerii occidentali şi, în primul rînd, cu Uniunea Europeană.

„Aceste acorduri vor rămîne în vigoare şi vor fi realizate”,  a subliniat Dodon.

Preşedintele a mulţumit partenerilor europeni pentru recunoaşterea noii guvernări legitime din Republica Moldova, pentru susţinerea permanentă şi activă a ţării noastre privind realizarea acordurilor semnate şi a implementării reformelor, precum şi pentru asistenţa financiară fără precedent acordată Moldovei.

„În context, am menţionat necesitatea obiectivă a implementării unor reforme adevărate şi nu „decorative”, deoarece majoritatea covârşitoare a populaţiei Moldovei, care susţine noua guvernare, aşteaptă schimbări spre bine. De asemenea, am subliniat faptul că Preşedintele, Prim-ministrul şi majoritatea parlamentară sunt dispuşi să realizeze reforme radicale în ţară.

De asemenea, am menţionat faptul că susţinerea deplină acordată noii guvernări de concetăţenii noştri şi susţinerea masivă din partea celor mai importanţi parteneri ai Republicii Moldova – şi din Vest, şi din Est – este o şansă excelentă pentru dezvoltarea ţării şi noi suntem obligaţi să o valorificăm”, se scrie într-o postare făcută pe pagina şefului statului.

Similare
RECOMANDĂRI