Igor Dodon: Niciun fel de federalizare nu va exista în R. Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon: Niciun fel de federalizare nu va exista în R. Moldova

Preşedintele Igor Dodon declară că niciun fel de federalizare nu va exista în Republica Moldova. Potrivit lui, nu este real acest lucru. Declaraţiile au fost făcute la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1. Şeful statului spune că acest lucru nu este decis de către politicieni, dar de către popor, transmite IPN.

Preşedintele a făcut această precizare în contextul în care în spaţiul public au apărut mai multe înregistrări video de la negocieri dintre Igor Dodon şi preşedintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. În înregistrări şeful statului ar fi discutat despre încheierea unui acord dintre socialişti şi democraţi unul dintre punctele căruia se referea la federalizarea Republicii Moldova.

Igor Dodon insistă pe faptul că multe dintre secvenţele care au apărut în spaţiul public sunt trucate. „Eu ştiam că ne filmează, eu ştiu cu cine am de a face. Eu ştiu foarte bine că Plahotniuc e capabil de lucruri de-astea”, spune şeful statului. Preşedintele menţionează că ar fi încălcat legea, dacă ar fi semnat nişte acorduri/legi în acest sens.

În opinia şefului statului, această acţiune de publicare a înregistrărilor video sunt o sperietoare pentru Statele Unite şi pentru a încerca să împiedice coaliţia creată între PSRM şi blocul ACUM. Igor Dodon afirmă că ideea de federalizare ar fi fost a liderului PDM, Vladimir Plahotniuc.
Similare
RECOMANDĂRI