Igor Dodon: Nu am decis dacă voi candida din nou la preşedinţie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon: Nu am decis dacă voi candida din nou la preşedinţie

Igor Dodon a afirmat că nu este decis dacă va candida pentru un nou mandat de preşedinte al Republicii Moldova.

Prezent în studioul emisiunii „In Profunzime” de la postul PRO TV, Igor Dodon a precizat că aşteaptă ca mai întâi să ofere rezultate în anul de mandat pe care îl mai are, apoi va decide dacă va candida. „Partidul pro-prezidenţial PSRM este la guvernare, are şi Primăria Chişinău, împreună trebuie să avem rezultate pentru oameni, să le oferim o viaţă mai bună, apoi voi decide dacă voi candida din nou”, a afirmat Igor Dodon.
 
„Nici familia nu mai vrea să candidez din nou”,Copiii vor să aibă pe tata mai des acasă”, a spus Igor Dodon.
 
Preşedintele Republicii Moldova  a negat că guvernul Chicu ar fi controlat de PSRM. „Este un guvern de profesionişti, de oameni pregătiţi. Premierul Chicu a fost prin mai multe raioane, este aproape de oameni”, a spus Igor Dodon.
 
În ce privesşte căderea guvernului Maia Sandu, preşedintele a precizat că, dacă nu ar fi existat schimbări printre membrii Executivului, oricum acesta ar fi căzut. 

Igor Dodon a mai menţionat că federalizarea, ca un concept de rezolvare a conflictului transnistrean, nu este pe ordinea de zi a discuţiilor cu Tiraspolul şi nici nu va fi.  „Dacă dorim să mergem mai departe cu rezolvarea problemei transnistrene, nu trebuie să mai răscolim trecutul războiului de pe Nistru”, a spus preşedintele.

Despre trupele ruseşti staţionate pe teritoriul Republicii Moldova, Igor Dodon a afirmat că este vorba despre 1000 de paznici care păzesc depozite de muniţii. „Primul pas care trebuie făcut este să se lichideze depozitul de muniţii, iar cele care pot fi transportate, să fie duse din Transnistria”, a declarat Igor Dodon.
Similare
RECOMANDĂRI