Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon s-a autoizolat la vila prezidenţială de la Holercani, după revenirea de la Moscova

Preşedintele Igor Dodon s-a autoizolat la viza prezidenţială de la Holercani, după revenirea de la Moscova. Şeful statului spune că, deşi legea nu-l obligă să stea în autoizolare 2 săptămâni, va sta totuşi la Holercani, câteva zile, pentru a se convinge că nu are simptome.

Revenit ieri de la Moscova, preşedintele Igor Dodon s-a refugiat departe de agitaţia din oraş, la vila prezidenţială de la Holercani, pe malul Nistrului. Şeful statului recunoaşte că nu va sta 2 săptămâni în autoizolare, ci doar în week-end-ul care urmează. 

IGOR DODON, preşedintele Republicii Moldova: "14 zile sper că nu, atunci când este scop de serviciu şi persoana nu are simptome, nu trebuie să stea în izolare, dar totuşi 2-3 zile este bine să stea".

La parada militară de la Moscova au refuzat să participe reprezentanţii Germaniei, SUA, Cehiei, Franţei, Azerbaijanului şi Turkmenistanului. În schimb, la eveniment au venit reprezentanţii Abhaziei şi Osetiei de Sud. Preşedintele Dodon spune că nu l-a deranjat să stea în aceeaşi tribună cu liderii regiunilor separatiste. 

IGOR DODON, preşedintele Republicii Moldova: "Evident, noi nu am recunoscut aceste regiuni, oficial, din partea autorităţilor Republicii Moldova, şi nu le vom recunoaşte, nici Abhazia, nici Osetia, dar pe cine invită conducerea Rusiei, pe cine invită Putin, ei decid". 

La Moscova, preşedintele Dodon a avut o întrevedere scurtă cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, şi cu reprezentantul Special al administraţiei prezidenţiale de la Moscova pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, Dmitrii Kozak. În timpul discuţiilor s-a convenit reluarea negocierilor privind creditul rusesc de 200 de milioane de euro. 
Similare
RECOMANDĂRI