Igor Dodon se cere în vizită în America, dar a refuzat să promulge legea privind transmiterea Stadionului Republican pentru construcţia ambasadei SUA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon se cere în vizită în America, dar a refuzat să promulge legea privind transmiterea Stadionului Republican pentru construcţia ambasadei SUA

Igor Dodon a semnat oficial refuzul de promulgare a legii cu privire la transmiterea terenului fostului Stadion Republican, pentru construcţia ulterioară a noului sediu al Ambasadei SUA.

„La fel ca şi majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova, consider că pe terenul respectiv trebuie să fie amenajat un parc sau edificat un centru cultural de care să beneficieze toţi locuitorii ţării”, a scris şeful statului pe o reţea socială.

Într-o scrisoare adresată preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu,  Igor Dodon precizează că terenul respectiv trebuie să rămână la dispoziţia cetăţenilor, posibil ca centru cultural-sportiv sau de agrement, însă în strictă conformitate cu voinţa societăţii. „Astfel, pe adresa instituţiei prezidenţiale au parvenit sute de adresări din partea cetăţenilor, prin care solicită respingerea legii în cauză, considerând-o una care ar putea genera conflicte. De aceea, propun să se revină la examinarea acestui subiect după alegerile parlamentare pentru a identifica soluţii mult mai convenabile”, mai menţionează preşedintele în scrisoarea adresată şefului legislativului.

Acelaşi mesaj Igor Dodon l-a transmis mai devreme şi ambasadorului american la Chişinău, James D. Pettit, la o întrevedere cu acesta.

Parlamentul a aprobat pe 20 iulie transmiterea terenului Stadionului Republican în proprietatea Statelor Unite ale Americii în scopul edificării noului sediu al Ambasadei SUA. Votul a avut loc în lipsa deputaţilor socialişti, care au părăsit sala, nemulţumiţi de iniţiativă. Guvernul s-a angajat să investească banii obţinuţi din vânzarea terenului Stadionului Republican în infrastructura sportivă din ţară.

Similare
RECOMANDĂRI