Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon sfidează recomandările medicilor şi ironizează pe seama celor ce poartă mască

În timp ce medicii îndeamnă, insistent, cetăţenii să fie responsabili şi să se protejeze de coronavirus, Igor Dodon sfidează aceste recomandări şi o ironizează pe Maia Sandu că poartă mască. Şeful statului se laudă că, în pofida pandemiei de COVID-19, are zilnic întâlniri cu mii de oameni.

Chiar dacă situaţia epidemiologică în Republica Moldova se acutizează de la o zi la alta, Igor Dodon ignoră recomandările şi deciziile Comisiei Excepţionale pentru Sănătate Publică. Mai mult, glumeşte pe seama celor care poartă mască, aşa cum recomandă insistent medicii.

IGOR DODON, preşedintele Republicii Moldova: "Eu, în fiecare săptămână, am contact direct, chiar în condiţiile pandemiei, cu sute şi mii de persoane. Ia uitaţi-vă la oponenţii mei politici. Maia Sandu chiar şi când face conferinţă de presă şi nu e nimeni, doar microfonul, îşi pune masca. Se teme de microfon că se va molipsi sau ce?". 

La mijlocul lunii martie, însă, ministrul Sănătăţii spunea că microfoanele ar putea fi sursă de infecţie.  

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale: "Microfoanele, am să vă rog, să nu mai stea aproape de mine pentru că ele reprezintă un risc".  

La emisiunea Punctul pe Azi, de la TVR Moldova, directorul ANSP, Nicolae Furtună, era supărat pe comportamentul iresponsabil al unei părţi a societăţii. 

NICOLAE FURTUNĂ, director ANSP: "Ceea ce văd eu în COVID-19, până la valori europene şi democraţie avem, nu ştiu dacă următoarea generaţie vede acest lucru".  

Doar că exemplu de responsabilitate trebuie să ofere şi primele persoane în stat.

IGOR DODON, preşedintele Republicii Moldova: "Eu nu mă tem să merg să discut cu un om simplu, cu un veteran, să mă duc în spital". 

De cele mai multe ori, la întâlnirile cu oamenii, Igor Dodon evită să poarte mască şi să respecte distanţa fizică.  

NICOLAE FURTUNĂ, director ANSP: "Eu nu aprob acest lucru, dar cel mai bine o să-l întrebaţi pe preşedinte de comportamentul lui. De fapt, eu am zis şi am să mai repet: implicarea politicului e nocivă, gravă, dăunătoare şi riscantă în COVID-19, pentru că politicul bulversează mesajul, îl distorsionează, duce în eroare persoana şi nu mai înţelege poartă mască, nu poartă mască". 

IGOR DODON, preşedintele Republicii Moldova: "Critici vor fi, dar trebuie să mergi la oameni, să discuţi cu oamenii". 

IGOR GROSU, secretarul general al PAS: "Spuneţi-mi, vă rog, ce se alege din toată munca medicilor care spun, domnilor, staţi acasă, protejaţi-vă, când prima persoană în stat începe să fie un pic medic, defilează pe la întâlniri, face băi de mulţime. Transmiţi un mesaj: domnule, dar nu e chiar aşa de periculos COVID-ul acesta, în timp ce oamenii mor".  

MONICA BABUC, vicepreşedintele Parlamentului: "Oameni buni, noi, efectiv, ne jucăm cu focul. Şi faptul că acest lucru se întâmplă, aceste modele absolut inadmisibile, negative către cetăţenii noştri care vin de la autorităţi, ele ne pot juca festa în gestionarea pandemiei". 

NICOLAE FURTUNĂ, director ANSP: "Riscăm să ajungem într-un moment când o izbucnească totul în aer, sistemul de sănătate, medicii se vor îmbolnăvi şi nu va avea cine ne trata".   
Similare
RECOMANDĂRI