Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Munteanu: În ce priveşte numele viitorului prim-ministru, mingea este la piciorul preşedintelui

Nu ne aventurăm să facem speculaţii cine va fi viitorul premier, mingea este la piciorul preşedintelui, a declarat deputatul Partidului Platforma DA, Igor Munteanu, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA.

Potrivit deputatului, încercările de a căuta scurtături vor ajunge pe masa Curţii Constituţionale.

„Preşedintele Maia Sandu va fi obligată să meargă pe prevederile Constituţiei”, a spus Igor Munteanu, care a mai menţionat că sesizarea la CC a Maiei Sandu, în ce priveşte atribuţiile Guvernului demisionar, că niciodată copia nu este echivalentă cu originalul.

„Este clar că interpretarea Curţii Constituţionale este foarte importantă, pentru că va întări sau nu credibilitatea completului de judecători”, a adăugat Igor Munteanu.

Dputatul PDM Dumitru Diacov a declarat că Republica Moldova s-ar putea trezi cu minştri interimari „luaţi din drum”.

„Ne-am putea trezi cu miniştri care nu au depus jurământul, care nu au trecut procedura, de aceea este foarte interesantă şi importantă decizia Curţii Constituţionale”, a spus Dumitru Diacov,

Deputatul “Pro Moldova”, Vladimir Cebotari, prezent prin skype la emisiune, a declarat că mandatul unui Guvern este unul foarte limitat.

„Curtea Constituţională s-a mai expus asupra a ce face un Guvern care şi-a dat demisia. Atribuţiile acestuia sunt doar la administrarea treburilor publice, fără asumarea unor mari responsabilităţi. Este ca şi cum ai întreţine ceva”, a spus Vladimir Cebotari.
Similare
RECOMANDĂRI