Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Munteanu, la Punctul pe AZi: Prin decizia de a nu oferi cvorum şedinţei Parlamentului, am indicat că acest Guvern are zilele numărate

Calitatea guvernării este proastă, iar prin prin decizia de a nu oferi cvorum şedinţei de azi a Parlamentului, am indicat că acest Guvern are zilele numărate. Declaraţia a fost făcută la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA de către deputatul PPDA Igor Munteanu, care a mai precizat că nu mai oferă nicio şansă unui Executiv care trebuie schimbat cu altul credibil

„Dacă e să ne referim la cele patru legi care trebuiau votat azi, cu siguranţă ele puteau fi votate de PPDA, pentru că are şi elemente pozitive, cum ar fi creşterea salariilor medicilor, dar şi reţiner, cum ar fi creşterea salariilor personalului din structurile de forţă Aveam multe întrebări despre sursele acestor creşteri salariale”, a spus Igor Munteanu.

Deputatul a precizat că iniţiativa asumării răspunderii pentru buget de către Guvern este o practică nocivă.

„Acest lucru s-a văzut în cazul în care a intervenit Curtea Constituţională, care a precizat că asumarea de răspundere trebuie să existe în cazuri excepţionale şi nu o practică uzuală”, a spus deputatul PPDA.

Nicolae Ciubuc, deputat PDM, a declarat că Guvernul, în virtutea atribuţiilor pe care le are, poate să îşi asume răsounderea pe o serie de legi, pe care apoi să le prezinte spre adoptare în Parlament.

„Sperăm că, într-un final, deputaţii vor dovedi responsabilitate şi vor veni la şedinţa de mâine a Parlamentului”, a spus democratul, care a mai menţionat că, în practica Republicii Moldova, Guvernul şi-a mai asumat răspunderea pe o serie de legi, dând exemplu Guvernul Sandu, care şi-a asumat răspunderea pe legea procuraturii.

„Opoziţia încearcă să compromită astfel de iniţiative, am văzut, de exemplu, creditul rusesc. Pentru a evita anumite riscuri, cum ar fi blocarea achitării salariilor, s-a decis asumarea răspunderii de către Guvern”, a spus Nicolae Ciubuc.

Sergiu Litvinenco, deputat PAS, a precizat în cadrul emisiunii că Igor Dodon nici nu are nevoie de Parlament, ci are nevoie să îşi promoveze iniţiativele electorale.

„Noi am boicotat şedinţa de azi a Parlamentului pentru că avem nevoie ca legile să fie dezbătute”, a spus Sergiu Litvinenco.

La rândul ei, Ruxanda Glavan, deputat al grupului Pro-Moldova, a menţionat că formaţiunea pe care o va reprezintă va susţine orice guvern care va scoate sistemul de sănătate şi toată Republica Moldova din criză.

„Din punctul nostru de vedere, asumarea de astăzi a fost o tentativă de a distrage atenţia de la ceea ce s-a întâmplat cu Ştefan Gaţcan”, a spus Ruxanda Glavan.

Deputatul Pro Moldova a menţionat că Ştefan Gaţcan i-a citit mesajele transmise pe watts-up, dar nu a răspuns la aceste, iar telefonul îl are deconectat.
 
Similare
RECOMANDĂRI