În raionul Ştefan Vodă s-a lucrat la întărirea digurilor. Pericolul de inundaţii a fost depăşit
Sursa foto:IGSU Vizualizari:

În raionul Ştefan Vodă s-a lucrat la întărirea digurilor. Pericolul de inundaţii a fost depăşit

Vicedirectorul Agenţiei Apele Moldovei, Radu Cazacu, spune că în raionul Ştefan Vodă s-a lucrat intens la întărirea digurilor de protecţie din satele Palanca, Crocmaz şi Talmaza, şi nu există risc de inundaţii.

Solicitat de IPN, Radu Cazacu a comunicat că a existat pericol în satul Palanca, unde o porţiune de dig stârnea semne de îngrijorare, însă s-a lucrat două zile intensiv, digul a fost reabilitat şi pericol nu mai există. Pe parcursul zilei de astăzi se intervine şi în satele Crocmaz şi Talmaza.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă menţionează, într-un comunicat de presă că, în apropiere de localitatea Crocmaz, va fi instalată o tabără de câmp pentru gestionarea situaţiei, efectuarea lucrărilor de fortificare a digurilor de protecţie, defrişarea zonelor pentru consolidarea barajelor, dar şi monitorizarea strictă a lucrărilor de prevenire a riscurilor. În tabăra de câmp vor activa peste 200 de reprezentanţi ai forţelor armate, carabinieri şi salvatori, dar şi muncitori ai agenţiilor implicate.

Debitul deversărilor apei din lacul de acumulare Dnestrovsc, pe râul Nistru, a fost mărit de la 700 până la 1100 metri cubi pe secundă. Digurile de protecţie sunt prevăzute să reziste până la un debit de deversare de 2600 de metri cubi de apă pe secundă.

Acum două zile, posturile de tip debarcader „Cosăuţi-Iampoli” şi „Soroca-Ţekinovka” şi-au sistat temporar activitatea din cauza ploilor din munţii Carpaţi, care au determinat creşterea nivelului apei în râul Nistru.
Similare
RECOMANDĂRI