În ultima săptămână, numărul dozelor de vaccin administrate a crescut cu 37%
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În ultima săptămână, numărul dozelor de vaccin administrate a crescut cu 37%

Pe parcursul ultimei săptămâni, au fost administrate 78.587 de doze de vaccin, ceea ce înseamnă o creştere de 37 la sută. Astfel, în total, de la începutul campaniei de vaccinare, au fost administrate 895.963 de doze şi se înregistrează o rată de imunizare de 15,1% la nivel naţional.

„În condiţiile în care se atestă o creştere a cazurilor noi de infecţie cu 40% la nivel global, e absolut necesară creşterea ratei de vaccinare în Republica Moldova, precum şi respectarea măsurilor de protecţie şi vigilenţă, în special la frontieră. Vaccinaţi-vă împotriva virusului pentru a vă proteja sănătatea şi viaţa. Acum, e mai mult decât vital să depunem toate eforturile pentru a stopa un nou val al pandemiei care deja a fost anunţat în mai multe ţări”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea. 

În acelaşi timp, peste 84,7 % din lucrătorii medicali au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, ceea ce a contribuit la scăderea cu 90% a ratei de morbiditate în rândul acestora. Până astăzi, au fost raportate 1.441 reacţii adverse, dintre care 93% cu forme uşoare, 6,9% cu forme moderate. Din numărul total de persoane vaccinate, 47% sunt femei şi 53% sunt bărbaţi. 

Cea mai redusă rată de vaccinare se înregistrează în raioanele Taraclia, Briceni şi UTA Găgăuzia, 7,4% – 9,8%. La fel, o rată mică se numără în rândul populaţiei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 29 de ani. 

Republica Moldova a recepţionat 1.248.090 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md

Similare
RECOMANDĂRI