Un deţinut şantaja femeile după ce obţinea imagini intime. Acesta riscă alţi 7 ani de închisoare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un deţinut şantaja femeile după ce obţinea imagini intime. Acesta riscă alţi 7 ani de închisoare

Un deţinut de 26 ani, care îşi ispăşeşte pedeapsa de patru ani în penitenciarul din or. Soroca pentru jafuri şi furturi, este cercetat pentru şantaj. Acesta, iniţia conversaţii pe reţelele de socializare cu femieri şi prin diverse provocări le determina să-i expedieze poze intime, iar ulterior le ameninţa că va răspândi informaţiile obţinute la rude, solicitând diverse sume de bani.

Totodată, suspectul a racolat un bărbat de 29 ani din oraşul Floreşti, care anterior îşi ispăşise pedeapsa pentru furturi în penitenciarul din Soroca, prin intermediul căruia primea banii transmişi de victime.
 
La începutul lunii iulie, o femeie de 35 ani din Căuşeni a depus o plângere la poliţie comunicând că a fost constrânsă să transmită suspectului suma de 64 000 de  lei, pentru ca acesta să nu facă public informaţiile obţinute.
 
În rezultatul percheziţiilor efectuate la cei doi membri ai grupului, au fost ridicate acte confirmative de transferuri băneşti, cartele telefonice folosite la infracţiunile comise de către ei, ciorne cu evidenţa sumelor băneşti obţinute în urma acţiunilor de şantaj.
 
Pe cazul dat, a fost pornită o cauză penală pentru infracţiune de şantaj, la fel fiind examinate corpurile delicte ridicate în cadrul percheziţiilor. În continuare, urmează a fi identificate şi alte victime care au pătimit în urma activităţii infracţionale ale  grupului.
 
Pentru acţiunile comise, persoanele vinovate riscă până la 7 ani privaţiune de libertate sau amendă de până la 67 500 lei.
 
Similare
RECOMANDĂRI