Incendiile din Amazon. O hartă arată cât de mult arde America de Sud
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Incendiile din Amazon. O hartă arată cât de mult arde America de Sud

Oamenii de ştiinţă au înregistrat peste 76.000 de incendii în Brazilia până în acest an, dar problema nu se limitează la o singură ţară. Multe alte părţi din America de Sud ard şi ele.

Global Forest Watch, o organizaţie sponsorizată de World Resources Institute, monitorizează pădurile şi urmăreşte incendiile, folosind date din satelit. Grupul a raportat peste 109.000 de alarme de incendii în Brazilia între 13 august şi ieri, dar harta sa de incendii actuale (mai jos) arată incendii şi în multe alte regiuni, potrivit portalului businessinsider.com.

Această hartă arată fiecare incendiu care a început să ardă începând cu 13 august în America de Sud centrală. Până în acest an, vecina Braziliei, Bolivia, a suferit peste 17.400 de incendii. Paraguay, la sud, a avut puţin sub 10.000, iar Columbia, la nord, 14.000.


Sursa: STR / AFP / Getty

Deşi nu este fotografiată pe harta Global Forests Watch, Venezuela a cunoscut cel mai mare număr de incendii în 2019: 26.500. Aceasta este o treime din totalul Braziliei.

Incendiile din Brazilia nu sunt dezastre naturale: ecologiştii şi cercetătorii spun că oamenii sunt de vină.

"Lucrul important de ştiut despre Amazon este că puţine incendii se produc acolo în mod natural", a declarat vicepreşedinte Mikaela Weisse, care urmăreşte defrişările şi incendiile pentru World Resources Institute.


Sursa: Mario Tama/Getty

"Amazonul este incredibil de important pentru viitorul nostru, pentru capacitatea noastră de a scăpa de cele mai grave schimbări climatice", a declarat pentru CNN Christian Poirier, directorul de program al organizaţiei nonprofit Amazon Watch. "Aceasta nu este o hiperbolă. Ne uităm la distrugerea nespusă - nu doar a Amazonului, ci a întregii noastre planete."
Similare
RECOMANDĂRI