Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Inspectoratul General de Carabinieri - 28 de ani de la fondare. Militarii au prezentat astăzi o demonstraţie de forţă

Servesc Republica Moldova de 28 de ani. Trupele de carabinieri îşi sărbătoresc astăzi ziua profesională. Cu această ocazie, militarii au prezentat o spectaculoasă demonstraţie de forţă de la care nu au lipsit împuşcături, escaladă dar şi prezentarea tehnicii militare din dotare.

Putem spune, fără îndoială, că Iurie Tataru a trăit o viaţă în uniforma de carabinier. Este la datorie de 20 de ani. Fie că plouă, fie că e viscol, îngheţ sau caniculă, el veghează ordinea publică.
 
„Noi suntem călţiti din punctul ăaste de vedere şi practic fiecare zi e una nouă, dificultăţi nu întâlnim. Această profesie dezvoltă şi spiritul datoriei faţă de ţară, caracterul, disciplina, răbdarea”, spune Iurie Tataru, carabinier.
 
Uniforma de carabinier e purtată cu mândrie şi de femei. Misiunea e grea dar nu imposibilă, recunoaşte Iulia. Este carabinier de 5 ani şi spune că în această profesie nu e loc pentru stereotipuri de gen.
 
„Aş spune cu siguranţă că fiecare din noi cele care lucrează toate suntem cu experienţă, facem faţă tuturor provocărilor. Dacă ai dorinţa de a activa, tu deja esti pregătit de a activa la toate condiţiile care sunt impuse”, spune Iulia Pletos, carabinier.
 
Astăzi, în zi de sărbătoare, întregul efectiv de carabinieri şi-a etalat pregătirea şi a organizat o adevărată demonstraţie de forţă.

Autorităţile recunosc că, în cei 28 de ani de existenţă, carabinierii au dat dovadă de exigenţă şi au pus, mai presus de tot, legea.
 
„Indiferent de misiunea pe care o executăm, în stradă pentru siguranţa cetăţenilor, în pază şi protecţie sau în misiuni de restabilire a ordinii publice, profesionalismul şi operativitatea sunt reperele valorice ale activităţii noastre”, a spus Ştefan Pavlov, comandant în cadrul IGC.
 
Prezenţi la festivitate au fost preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon şi ministrul de Interne, Pavel Voicu. Amândoi s-au referit la necesitate de a moderniza această structură de forţă.
 
„Împreună cu partenerii de dezvoltare vom depune eforturi consolidate pentru a sporit rolul carabinierilor în societate. Pentru a transforma instituţia într-o structură profesionistă, eficientă, transparentă capabilă să realizeze servicii publice de calitatea”, a declarat Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova.
 
„Inspectoratul General de Carabinieri parcurge un amplu proces de reformare şi profesionalizarea a efectivului militar, structură cu atribuţii duale moderne, iar în prezent carabinierii au un rol important de asigurare a ordinii publice şi securitate”, a declarat Pavel Voicu, ministrul Afacerilor Interne.
 
Tot astăzi, cei mai buni angajaţi ai structurii de forţă, precum şi veterani, au primit distincţii de stat. Trupele de Carabinieri ale Ministerului Afacerilor Interne au fost create pe 12 decembrie 1991, în acelaşi an în care Republica Moldova şi-a declarat independenţa.
Similare
RECOMANDĂRI