Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Inundaţii în Bucureşti, unde meteorologii au emis cod portocaliu de vreme severă

S-au rupt cerul la Bucureşti în această după amiază. A plouat torenţial şi cu 50 de litri pe metru pătrat. Pe şosele s-au format bălţi şi coloane de maşini, iar şuvoiele s-au scurs şi în staţiile de metrou. Chiar şi meteorologii au fost surprinşi de amploarea fenomenelor şi au prelungit cu două ore codul portocaliu de vreme severă. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri o atenţionare nowcasting Cod portocaliu de vijelii pentru Capitală, valabilă iniţial până la ora 17:30, prelungită până la ora 19.30.

A fost Cod portocaliu azi la Bucureşti şi a plouat într-o oră cât într-o zi întreagă.

Meteorologii au emis cod portocaliu pentru Capitală iniţial pentru o oră, dar apoi a fost prelungit cu încă două ore. S-a circulat cu dificultate, iar pe multe străzi principale s-au format coloane interminabile. Ştergătoarele nu făceau faţă şi numeroşi şoferi au tras maşinile pe dreapta sau au circulat cu 10-20 de kilometri la oră.

În aceste condiţii, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a emis un mesaj special, în care a recomandat populaţiei să rămână  în interiorul locuinţelor, să întrerupă activităţile în aer liber şi să evite expunerea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, corturilor sau a schelelor.

Canalizările abia fac faţă, iar străzile şi pasajele pietonale s-au inundat şi ele de la atâta apă.

Au fost coduri portocalii sau galbene pentru câteva ore şi în mai multe judeţe din Moldova. A plouat şi cu peste 40 de litri pe metru pătrat.

Potrivit ISUBIF, până la ora 21.00, pompierii bucureşteni au intervenit pentru evacuarea apei în 106 cazuri în Capitală (81 locuinţe, 16 curţi, 9 zone publice) şi în 134 de locaţii din judeţul Ilfov (92 locuinţe, 36 curţi, 6 zone publice). În continuare sunt apeluri care semnalează acumulări de apă în gospodării, dar şi zone publice.

Similare
RECOMANDĂRI