Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Învăţământ online pentru cei care s-au înscris la cursuri de limbi străine

Nu doar elevii şi studenţii învaţă online, dar şi cei care s-au înscris la cursurile de limbi străine. Datorită platformelor de comunicaţii, ei îşi pot continua activităţile, astfel încât să nu rămână în urmă faţă de programul stabilit. Izolarea la domiciliu a obligat şi companiile care organizează cursuri de dezvoltare personală să-şi revizuiască modalitatea de predare, aşa că totul a trecut în online.

Participanţii se conectează online, ascultă explicaţiile profesorilor şi îşi fac temele. Margarita Druţă, proprietarul unei şcoli de limbă engleză, spune că foloseşte o platformă care îi permite să aibă un format apropiat de cel de la sala de clasă. O lecţie intensivă durează două ore şi are acelaşi program ca şi până acum. Unele cursuri sunt înregistrate şi trimise clienţilor.
 
În şcoala ei sunt 16 profesori. Cei mai mulţi au fost îngrijoraţi când au aflat că trebuie să predea online, după ce pandemia a închis sălile de clasă.
 
„Din start lumea era foarte speriată. Dar cum o să organizez activitatea dată, dar ce se întâmplă în cazul acesta, dacă studentul nu o să vrea. Dar treptat ne-am acomodat cu situaţia şi studenţii au înţelegători. Se învaţă la fel de repede ca şi în clasă, poate chiar mai bine pentru că omul este acasă în zona lui de confort”, a spus Margarita Druţă.
 
„Este acelaşi format de lecţii, studenţii au posibilitate chiar să ridice mâna chiar ca la lecţie. Singura posibilitate care nu o au elevii este de a îmbrăţişa colegul sau de a-i da un cot.  în facebook le oferă linkul către şedinţa video, care areloc, ei toţi acolo se întâlnesc, petrec 120 de minute de engleză şi de comunicare şi interacţiune, după care toţi fericiţi îşi fac tema de acasă”, a declarat CONSTANTIN NEDELCU, cofondator, şcoala de engleză

Tot prin intermediul internetului se desfăşoră şi cursurile de dezvoltare personală. Olga Ţăpordei spune că acestă perioadă de izolare trebuie privită ca o oportunitate.
 
„Ceea ce planificam de mult timp să facem, am găsit timp să o facem acum, cred că online o să fie foarte bine mai ales că la cursuri trebuie să vii la ora anumită. Ceea ce ţine de online o să fie ora comodă pentru fiecare,pentru că este o înregistrare defapt, da este un deadline în care trebuie să facem teme de acasă. Cred că văd mai multe plusuri decât minusuri,pentru că pot să participe oameni din toate colţurile lumii. Mulţi din Elveţia, Germania, România”, a spus OLGA ŢĂPORDEI, expert, personal branding
 
Chiar dacă activitatea se desfăşoară pe internet, proprietarii afacerilor spun că se aşteaptă la pierderi.
 
„Afacerea oricum are de suferit şi o să aibă de suferit, trebuie să fim reali pentru că oricum posibilitatea de cumpărare a consumatorului ea scade, dar asta nu înseamnă cu cumva suntem demotivaţi de acest lucru”, a spus Margarita Druţă.
 
„Cu siguranţă o să influenţeze afacerea pentru că avem o echipă în spate, care acum stau acasă, dar să le plătim salarii, ca să pastram aceşti oameni”, a precizat OLGA ŢĂPORDEI, expert, personal branding.
 
Totuşi, perioada de autoizolare trebuie privită ca o şansă oferită pentru a acorda mai multă atenţie activităţilor pe care le îndrăgim şi de care poate nu am avut timp până acum.
 
Similare
RECOMANDĂRI