Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ion Ceban: Localurile sunt pline, nimic distanţă, majoritatea fără termometrie, fără dezinfectare

Autorităţile o spun clar - Fără petreceri şi evenimente festive de sărbători! Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică Chişinău va emite oficial şi o decizie prin care se vor interzice acest gen de evenimente. Primarul susţine că localurile de alimentaţie publică sunt pline iar oamenii au început să sărbătorească fără să respecte regulile de prevenire a noului coronavirus. În spitalele din Chişinău nu mai sunt paturi libere la Terapie Intensivă.

ION CEBAN, primar general Chişinău: „Eu vă spun că ieri, personal am văzut şi zilele de naştere şi ceea ce văd pe reţelele sociale parcă nici nu există pandemie. În timp ce state ca Italia, Franţa, închid serviciile aeriene, zboruri în Mare Britanie, la noi e sărbătoare şi răsuna muzică.  Înţelegem că oamenii au obosit, dar nici chiar aşa”.

Deşi primarul a cerut restaurantelor să nu organizeze evenimente festive, acestea nu au respectat regulile.  De aceea, va fi emisă de către Comisia pentru Sănătate Publică a Primăriei Chişinău o dispoziţie oficială, prin care se vor interzice toate petrecerile până pe 15 ianuarie. Poliţia este şi ea în alertă.

ION CEBAN, primar general Chişinău: „Cred că se exagerează, localurile fără sunt pline, nimic distanţă, mare majoritatea fără termometrie, fără dezinfectare”.

TUDOR BORŞ, şef Serviciu Interacţiune Comunitară: „Lumea se axează pe consumarea  băuturilor în spaţiile publice, reieşind că nu se admite în centrele de agrement. Avem cazuri când se vinde cu încălcare legislaţii în vigoare”.

TATIANA BUCEARSCHI, şef, Direcţia Sănătate, Chişinău: „După opt săptămâni de creştere continua, avem o mică descreştere în comparaţie cu săptămâna trecută, dar rămân în creştere cazurile grave, extrem de grave şi tot mai multe decese avem”.

Autorităţile municipale anunţă că nu mai sunt paturi libere pentru bolnavii de Covid în secţiile de Terapie Intensivă. Se caută soluţii pentru a aduce încă 140 de paturi la Centrul COVID de la Moldexpo.
Similare
RECOMANDĂRI