Chicu: Este o coincidenţă că ridicarea interdicţiei pentru maşinile înmatriculate în Transnistria a venit în acelaşi timp cu interdicţia impusă de Tiraspol maşinilor înmatriculate în R. Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Chicu: Este o coincidenţă că ridicarea interdicţiei pentru maşinile înmatriculate în Transnistria a venit în acelaşi timp cu interdicţia impusă de Tiraspol maşinilor înmatriculate în R. Moldova

În declaraţiile de presă astăzi, premierul Ion Chicu a afirmat că autorităţile de la Chişinău nu au cedat în faţa Tiraspolului şi că a fost doar o coincidenţă că renunţarea la legea care interzicea maşinilor cu numere transnistrene să părăsească teritoriul Republicii Moldova a venit în aceeaşi perioadă cu interdicţia aplicată de autoriţăţile separatiste de la Tiraspol maşinilor înregistrate în Republica Moldova de a trece frontiera cu Ucraina prin segmentul transnistrean.

„Chişinăul a oferit posibilitatea cetăţenilor noştri din Transnistria de a-şi înregistra automobilele cu numere neutre, ca să poată accede în ţările terţe”, a spus Ion Chicu.

Premierul a declarat că, de la 1 aprilie, Ucraina va interzice intrarea în ţară a maşinilor cu numere transnistrene vechi.

„Colegii din instituţiile statului au făcut un proces de testare timp de 10 zile, să vadă cum va funcţiona. Termenul expiră astăzi şi vom vedea ce va fi după 1 aprilie”, a spus Ion Chicu, care a precizat că nu este nicio cedare a Chişinăului, ci este doar o coincidenţă faptul că acţiunile autorităţilor de la Chişinău au venit în aceeaşi perioadă în care autorităţile separatiste de la Tiraspol au interzis trecere frontierei cu Ucraina a maşinilor înmatriculate în Republica Moldova.

Amintim că pe 10 ianuarie curent, în regim de testare, a fost suspendată aplicabilitatea procedurii de traversare a frontierei de stat, cu titlu de excepţie, în cadrul căreia mijloacelor de transport, luate la evidenţă de către structurile de la Tiraspol, le-a fost permisă trecerea frontierei de stat moldo-ucrainene.

Drept răspun, pe 17 ianuarie, regimul separatist de la Tiraspol a interzis automobilelor cu numere de înmatriculare în Republica Moldova să treacă prin aşa-zisele puncte de control de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina.
 
Similare
RECOMANDĂRI