Ion Chicu: „Guvernul este dispus să creeze condiţii favorabile pentru atragerea investitorilor”
Sursa foto:moldpres Vizualizari:

Ion Chicu: „Guvernul este dispus să creeze condiţii favorabile pentru atragerea investitorilor”

Aflat la Zona Economică Liberă Bălţi, premierul Ion Chicu a vizitat fabricile de producere a două companii rezidente: Dräxlmaier, cu investiţii germane, şi Gebauer&Griller – cu capital austriac. Ambele întreprinderi sunt producătoare de cablaje industriale, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

Compania Dräxlmaier este cel mai mare investitor în ZEL Bălţi şi este specializată în producerea cablajelor auto pentru industria automotive, scrie moldpres.

Prim-ministrul a discutat cu managementul companiilor despre cum decurge dezvoltarea afacerilor investitorilor, dar şi provocările care le confruntă. Şeful Executivului s-a arătat interesat să cunoască cum Guvernul poate să susţină dezvoltarea sectorului industrial, astfel încât Republica Moldova să devină un laborator de creare a produselor cu valoare adăugată înaltă.

„Guvernul este dispus să creeze condiţii favorabile pentru atragerea investitorilor. Ştim ce trebuie de făcut pentru asta, dar vrem să resetăm agenda noastră de măsuri în conformitate cu necesităţile agenţilor economici. Vedem prima experienţă şi aceasta ne serveşte ca o bază pentru atragerea altor investitori în regiune", a spus Ion Chicu.

Prim-ministrul a mai accentuat că dezvoltarea proiectelor industriale în ţară ar determina moldovenii să nu plece peste hotare, ba chiar să se reîntoarcă acasă. „Cred că platformele industriale şi inginerii din Moldova sunt pregătiţi să contribuie la elaborarea produselor şi tehnologiilor noi. Guvernul se gândeşte la asta şi suntem foarte interesaţi să cunoaştem cum putem susţine aşa iniţiative. Suntem siguri că mii de moldoveni vor reveni acasă când vor şti că sunt locuri de muncă lângă casele lor”.

Întreprinderea Dräxlmaier a creat până în prezent peste şase mii de locuri de muncă în toată ţara, iar compania Gebauer&Griller are pentru moment peste 100 de angajaţi.

Similare
RECOMANDĂRI