Ion Chicu spune că a anunţat-o pe Zinaida Greceanîi că va veni în Parlament şi că nu ştia că este aşteptat săptămâna viitoare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ion Chicu spune că a anunţat-o pe Zinaida Greceanîi că va veni în Parlament şi că nu ştia că este aşteptat săptămâna viitoare

Premierul Ion Chicu spune că acţiunea de a veni astăzi în Parlament a fost una benevolă. Acesta spune că nu ştia că era aşteptat pe 27 februarie, adică joi, săptămâna viitoare.

Întrebat pe cine a anunţat că va veni astăzi, în sensul în care nici presa şi opoziţia nu ştia despre venirea acestuia şi nici nu a primit în prealabil raportul Guvernului pentru a-l studia, Ion Chicu spune că a anunţat-o pe Zinaida Greceanîi.
 
„Am vorbit cu speakerul Parlamentului. I-am spus că eu pot veni astăzi dacă sunteţi gata, pentru că eu săptămâna viitoate, apropo, n-o să fiu în ţară. Joi, vineri şi sâmbătă.  Dacă îmi spuneau să vin peste o săptămână, veneam peste o săptămână”, a declarat Ion Chicu, după ce a prezentat succint un raport al Guvernului, nereuşind că îl prezinte în faţa deputaţilor.

Ion Chicu spune că este dispus să vină oricând în Parlament, dacă este chemat, însă subliniază că, conform legislaţiei şi art 27 din Regulamentul Parlamentului, raportul Guvernului se prezintă în luna aprilie. 
 
„Pentru mine a fost o surpriză că eram aşteptat pe 27. Eu nu am primit o asemenea invitaţie. Nu este aşa o decizie”, a mai spus Chicu.
 
Amintim că astăzi, Parlamentul s-a întrunit în şedinţă. Opoziţia a aşteptat ca astăzi să vină ministrul de Externe, pentru a fi dezbătută moţiunea simplă împotriva acestuia. Acest lucru însă nu s-a întâmplat. În schimb, a venit premierul Ion Chicu, pentru a prezenta un raport de activitate. În semn de protest, deputaţii PPDA şi PAS au blocat tribuna Parlamentului.
 
PAS şi PPDA spun că premierul era aşteptat săptămâna viitoare, nu azi, iar despre venirea premierului au aflat cu câteva minute de începutul şedinţei Parlamentului. 
 

VIDEO: PAS şi PPDA: Guvernul vine în Parlament atunci când este invitatZinaida Greceanîi a anunţat o pauză, iar la revenire, PSRM şi PD au votat pentru închiderea şedinţei.
 

VIDEO/UPDATE. Şedinţa Parlamentului de astăzi s-a terminat înainte de a începe, cu votul PD şi PSRM. PAS şi PPDA: „Ruşine!”


Totuşi, premierul şi-a prezentat raportul, însă nu în faţa deputaţilor, ci a presei, în sala de conferiţe a Parlamentului. 
Similare
RECOMANDĂRI