Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ion Iovcev, fostul director al liceului "Lucian Blaga din Tiraspol", demis anul trecut de guvernarea socialistă, a fost repus în funcţie

Ion Iovcev, fostul director al liceului "Lucian Blaga din Tiraspol", demis anul trecut de guvernarea socialistă, a fost repus în funcţie. Magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Râşcani, au anulat ordinul de demitere semnat de fostul ministru al Educaţiei, Lilia Pogolşa.

TELEFON  ION IOVCEV, fost director al liceului L. Blaga, Tiraspol: "S-a făcut dreptate. Am mers în instanţă fără avocat, mi-am putut apăra drepturile, fiind că acest ordin a fost nechibzuit."

Ion Iovcev va prelua funcţia, interimar, începând cu 16 mai. Potrivit ministerului Educaţiei, în urma analizei ordinului de concediere a lui Iovcev, din punct de vedere obiectiv, nu au fost găsite premise care să poată justifica necesitatea sau oportunitatea ordinului respectiv. Amintim că directorul liceului Lucian Blaga din Tiraspol, o instituţie cu predare în limba română, a fost demis anul trecut, pentru că ar fi atins vârsta de pensionare. Ulterior, Iovcev a devenit consilierul europarlamentarului Eugen Tomac.
Similare
RECOMANDĂRI