Israel, marele câştigător al concursului Eurovision. Republica Moldova, locul 10 în finală
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Israel, marele câştigător al concursului Eurovision. Republica Moldova, locul 10 în finală

Marea finală Eurovision 2018, din Lisabona, a fost câştigată de Israel prin simpatica Netta Barzilai. Are doar 25 de ani, s-a născut în Israel, dar s-a mutat împreună cu familia ei în Nigeria pentru o bună bucată de vreme.

Grupul DoReDoS, care a reprezentat Moldova cu melodia „My Lucky Day“, a terminat competiţia pe locul zece. Moldova a acumulat în total 209 de puncte, ocupând locul 10, din 26 de ţări participante. Singura ţară care a oferit Republicii Moldova 12 puncte a fost Rusia.  România a oferit interpreţilor de la noi 7 puncte.

Următoarea ediţie a concursului Eurovision se va desfăşura în Israel, după ce Netta Barzilai a fost desemnată câştigătoarea Eurovision 2018, graţie interpretării piesei „Toy“, care a obţinut un total de 529 de puncte.

Este pentru a patra oară când Israel, una dintre singurele două ţări non-europene din concurs, alături de Australia, câştigă râvnitul trofeu. „Sunt foarte fericită! Vă mulţumesc că aţi ales diferit, vă mulţumesc că acceptaţi diferenţele dintre noi, sărbătorim diversitatea. Îmi iubesc ţara!“, a declarat, vădit emoţionată, câştigătoarea Eurovision 2018.

Similare